BL: az Inter mestere és tulajdonosa nem fukarkodott a dicsérő szavakkal

Vágólapra másolva!
2023.06.10. 23:54
null
Fotó: AFP
A Manchester City 1–0-ra legyőzte az Internazionalét a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásának szombat esti, rendkívül kiélezett isztambuli döntőjében – nézzük, hogyan látták a mérkőzést a vesztesek!


„Nagyon csalódottak vagyunk, ugyanis felvettük a harcot a Cityvel, de csak a második hely lett a mienk. Rossz érzés elveszíteni a legfontosabb mérkőzést – nyilatkozta szomorúan az összecsapást követően Federico Dimarco, aki öt gólpasszt adott a BL mostani idényében, ám a fináléban nem volt csúcsformában. – Ezt a Cityt azért építették fel, hogy megnyerje a BL-t, mi álltuk ellene a sarat, egyenrangú ellenfél voltunk, de a labda egyszerűen nem akart bekerülni az angolok kapujába. És amikor gólt kapsz, az megváltoztatja a döntőt... Büszke vagyok a csapatra, ma százhúsz százalékot adtunk ki magunkból. Tekintettel az Inter BL-beli teljesítményére, én úgy gondolom, ez nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete, a kiindulópontja.”

„Gratuláltam a játékosaimnak, nagyszerűek voltak, nagyszerűen játszottak – így az Inter-mester Simone Inzaghi.Elveszítettük azt a döntőt, amelyet mindenáron meg akartunk nyerni, de a játékosaim büszkék lehetnek magukra. Nem adnám oda a játékosaimat senkiért, ma mindenki, az egész világ láthatta, hogy miért mondok ilyet. Voltak hibáink, de büszkék lehetünk magunkra!”.

„Joggal lehet sajnálni bennünket, a vereség a legrosszabb dolog a sportban. Remek meccset játszottunk, nem érdemeltük meg a vereséget. Megöleltem a játékosaimat, és az Inter-szurkolók is megérdemelnének egy ölelést. Csodálatosak! Voltak jó és rossz időszakaink, de mindig ott voltak mellettünk. Még mindig azon tűnődök, hogy mi miért történt az utolsó huszonöt percben. Valószínűleg minden meg volt írva előre: keresztléc, egy játékosban elakad a saját csapattársa fejese... Csodálatos utat tett meg a csapatom idáig. A City remekül futballozott, megérdemelte a sikereket, gratuláltam Pep Guardiolának. De azért várhattak volna még kicsit a BL-sikerrel... Ma este többet érdemeltünk, teljesen egyenrangú fél volt az Inter. Rengeteg lehetőségünk volt a végén! Ez a futball – ezektől a csalódásoktól nő nagyra az ember. Ez a döntő lehet az üzemanyag a következő szezonra. A csapat bebizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten játszani.”

„Először is, gratulálok a Citynek, kiváló szezonja volt a csapatnak, ugyanakkor nagyon-nagyon büszke vagyok a labdarúgóimra, az edzőre és a stábra. A mai teljesítményünk megmutatta, hogy milyen erősek vagyunk. A döntő előtt senki sem tartott bennünket esélyesnek, de a finálé megmutatta, hogy a legerősebb ellenféllel is felvesszük a versenyt. Nagyon büszke vagyok! Sok pozitívuma van ennek az idénynek, és eljutni a döntőbe, ott ennyire jól játszani... ez értékes tapasztalat” – az Inter többségi tulajdonosa, Steven Csang nem fukarkodott a dicséretekkel, azonban megjegyezte: a döntő tanulsága az is, hogy a mindennapokban még a korábbinál is keményebben kell dolgozniuk.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 1–0 (0–0)
Isztambul, Atatürk Olimpiai Stadion, 71 412 néző. V: Szymon Marciniak (lengyel)
MANCHESTER CITY: Ederson – Akanji, R. Dias, Aké – Stones (Walker, 82.), Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne (Foden, 36.), Gündogan, Grealish – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola.
INTER: An. Onana – Darmian (D’Ambrosio, 85.), Acerbi, Bastoni (Gosens, 76.) – Dumfries (Bellanova, 76.), Barella, Brozovic, Calhanoglu (Mhitarjan, 84.), Dimarco – Lautaro Martínez, Dzeko ( R. Lukaku, 56.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Rodri (68.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik