BL: Sosem zárom ki azt, hogy egyszer visszatérek Olaszországba – Conte

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 09:47
null
Antonio Conte szerint a helyzetkihasználásukkal volt baj (Fotó: Getty Images)
Brahim Díaz korai góljával legyőzte a Milan a Tottenhamet a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A mérkőzés után Antonio Conte, a Spurs menedzsere arról is beszélt, elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer visszatér Olaszországba.

 

„Nem akarok a jövőről beszélni, de az olasz válogatott korábbi vezetőedzőjeként az emberek tudják, mennyit jelent nekem Olaszország” – mondta Antonio Conte a mérkőzés után. – A szívemben van. Sohasem fogom kizárni azt a lehetséges gondolatot, hogy egy nap visszatérek a hazámba”.

A Tottenham menedzsere arról is beszélt, hogy nehéz volt a San Siróban játszani, de bízik abban, hogy hazai pályán a szurkolóik megteremtik azt a hangulatot, ami segíthet legyőzni a Milant.

Conte szerint a milánóiak jól védekeztek, ennek ellenére ki tudtak alakítani helyzeteket, ezeket azonban nem használták ki: „Megteremtettük a gólszerzési lehetőségeket, mégis vereségről kell beszélnünk”.

A győztes gólt szerző Brahim Díaz boldogan értékelt, de hozzátette, jelenleg a bajnokságra is koncentrálniuk kell: „Nagyon fontos, hogy előnyben leszünk a visszavágón. A szurkolóink elképesztőek voltak. A győzelem ellenére nem mi vagyunk az esélyesek. Most a bajnokságra koncentrálunk, és csak utána megyünk Londonba”.

Stefalo Pioli, a Milan vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével, egyedül azt sajnálja, hogy nem sikerült többször bevenniük a Tottenham kapuját.

„Amire készültünk, az jól sikerült, remekül dolgoztunk mint csapat. Azt sajnálom, hogy nem szereztük meg a második gólt. A Tottenham nagyon erős és ez csak az első mérkőzés. A visszavágó még ennél is fontosabb lesz.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Milan (olasz)–Tottenham Hotspur (angol) 1–0 (1–0)
Milánó,San Siro,74 320néző.Vezette:Schärer (svájci)
MILAN:
Tatarusanu – Thiaw, Kalulu, Kjaer, Théo Hernandez – Saelemaekers (Junior Messias, 77.), Krunic, Tonali (Pobega, 86.) – Brahim Díaz (De Ketelaere, 77.), Giroud, Leao (Rebic, 90+1.).Vezetőedző:Stefano Pioli
TOTTENHAM:Forster – Emerson Royal, Romero, Dier, Lenglet (Ben Davies, 81.) – Skipp, P. Sarr – Kulusevski (Richarlison, 70.), Perisic, Szon Hung Min (Danjuma, 81.) – Kane.Menedzser:Antonio Conte
Gólszerző:
Brahim Díaz (7.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik