BL: „Isten ereszkedjen le és magyarázza ezt meg!” – lapszemle a Real-diadal után

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.05. 11:02
null
Rodrygo és Vinícius Júnior térdre rogyva borult egymás nyakába a lefújás után (Fotó: AFP)
A labdarúgás szerelmeseihez hasonlóan a nemzetközi sportlapok is hüledeznek és nehezen találják a szavakat arra, ahogyan a Real Madrid megfordította a Manchester City elleni párharcot a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A katalán médiától is kapott elismerő szavakat a 14. BEK/BL-címére törő királyi klub.

 

A Marca csütörtöki címlapja
A Marca csütörtöki címlapja

Leginkább az első számú madridi sportújság, a Marca szalagcíméből lehet érzékelni, hogy elfogytak a jelzők Carlo Ancelotti együttesének teljesítményére és újabb feltámadására. „Isten ereszkedjen le és magyarázza ezt meg!” – írja a madridi lap, amely a Santiago Bernabéu Stadion történetének „legnagyobb éjszakájaként” tekint a Manchester City elleni 3–1-es sikerre.

„Nem e világi” – olvasható az As címlapján. Az úgyszintén madridi újság az internetes felületén „a végső csoda” címmel írt a történelmi mérkőzésről, melyet követően Karim Benzemáék készülhetnek a Liverpool elleni május 28-i fináléra.

„Hihetetlen! A City is behódolt a Bernabéu kultuszának” – írja a barcelonai illetőségű Sport, amely nem felejti el megemlíteni, hogy az angol bajnoki éllovas Jack Grealish révén két nagy gólszerzési lehetőséget is elpuskázott 1–0-s vezetésénél.

A Mundo Deportivo szerkesztőinek a Bill Murray főszereplésével 1993-ban bemutatott amerikai film, „A mormota napja” (spanyolul: El día de la marmota) című alkotás – amely idehaza „Idétlen időkig” címmel ismert – jutott eszébe a Real Madrid hihetetlen fordításáról. A katalán újság arra kívánt utalni, hogy a Santiago Bernabéuban ebben az idényben harmadszor ismétlődött meg ugyanaz, nevezetesen az, hogy a spanyol sztárgárda szinte lehetetlen – vagy legalábbis ahhoz közeli – helyzetből harcolta ki a továbbjutást a Bajnokok Ligájában.

Az olasz La Gazzetta dello Sport (IrReal Madrid) és a francia L'Équipe (SurRealiste) is szójátékot alkalmaz a címében, valószerűtlennek titulálva a Real Madrid feltámadását, míg a Tuttosport és a Corriere dello Sport Carlo Ancelotti nagyságát hangoztatja címlapján.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–MANCHESTER CITY (angol) 3–1 (0–0, 2–1, 3–1) – hosszabbítás után

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 61 416 néző. Vezette: Orsato (olasz)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Militao (Vallejo, 115.), Nacho, F. Mendy – T. Kroos (Rodrygo, 68.), Casemiro (Camavinga, 75.), Modric (Asensio, 75.) – F. Valverde, Benzema (Ceballos, 104.), Vinícius Júnior (Lucas Vázquez, 115.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
MANCHESTER CITY: Ederson – Walker (Zincsenko, 72.), Rúben Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne (Gündogan, 72.), Rodri (Sterling, 99.), Bernardo Silva – Mahrez (Fernandinho, 85.), Gabriel Jesus (Grealish, 78.), Foden. Menedzser: Josep Guardiola
Gólszerző: Rodrygo (90., 90+1., Benzema 95. – 11-esből), ill. Mahrez (73.)
Továbbjutott:
a Real Madrid, 6–5-ös összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik