BL: Isco nem sérült, mégis a lelátón ült Rómában – csörte Solarival?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.28. 11:35
null
Isco Rómában a kispadra sem ülhetett le (Fotó: AFP, archív)
A Real Madrid hívei számára is meglepő lehetett, hogy bár Isco az utazó keretben volt az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre – amelyet a címvédő királyi gárda 2–0-ra megnyert – a 26 esztendős középpályás mégis a lelátóról nézte végig a keddi találkozót. A spanyol válogatott futballista nem sérült, állítólag az új vezetőedző, Santiago Solari fegyelmezési okokból nem nevezte a keretbe.

 

Santiago Solarinak a keddi volt a hatodik tétmérkőzése a Real Madrid vezetőedzőjeként. A madridiakkal négy Bajnokok Ligáját nyerő Isco ezen találkozókon egyszer sem volt kezdő, csupán három meccsen lépett pályára, s összesen mindössze 78 percet kapott az új trénertől. Isco legutóbb a Barcelona elleni el Clásicón volt a kezdőcsapat tagja – az előző edző, Julen Lopetegui utolsó találkozóján. Pedig Solari a hat mérkőzésen összesen húsz játékosának adott lehetőséget kezdőként – Isco azonban nincs köztük.

A római BL-találkozón Iscónak nemhogy a kezdőcsapatban, de még a kispadon sem jutott hely. Solari húsz játékost vitt el magával az olasz fővárosba, közülük 18-at nevezhetett a meccsre. Nem meglepő módon az egyik kimaradó a kapus Luca Zidane (Zinédine Zidane fia) volt, a másik viszont Isco, akivel a spanyol sajtó szerint ehhez hasonló még nem történt, amióta a Real Madridba igazolt – főleg nem Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Manolo Lama, a Cadena Cope munkatársa szerint Solari azért büntette meg Iscót, mert a játékos a múlt héten tiszteletlenül viselkedett a trénerrel. Állítólag Solari nem akarta elvinni Iscót Rómába, de végül azért nevezte az utazó keretbe, mert ellenkező esetben a teljes sajtó Isco mellőzésén csámcsogott volna, ami a fontos BL-meccs előtt nem jött volna jól Solarinak.

A Marca szerint nem ez az első nézeteltérés az edző és a játékos között. Korábban egy labdabirtoklásos gyakorlat közben Solari azt kérte, hogy a labdát birtokló csapat hangosan számolja a passzai számát. Isco ezt harsányan kifogásolta.

„Isco mellőzésének megvan az oka – idézik a spanyol lapok Solarit. Az edzők azért vannak, hogy ilyen döntéseket meghozzanak. Én is ezért vagyok itt. Olykor jól, máskor rosszul döntünk. Szakmai okok állnak a döntésem hátterében, semmi egyéb. Kitaláció, hogy a kezdők és cserék kérdése probléma lenne egy csapatnál. Minden játékos azért küzd, hogy amikor lehetőséget kap, a lehető legjobbját nyújtsa, és győzzünk.”

A Marca cikkében az áll, a Real öltözőjéhez közeli források szerint Isco nem ad bele mindent az edzéseken. A lap szerint a málagai származású középpályás esetében ez nem újdonság, mindig is az volt rá a jellemző, hogy a mérkőzéseken sokkal jobban teljesít, mint a tréningeken – így van ez a válogatottban is.

Néhányan James Rodríguez esetéhez hasonlítják a helyzetet, aki Zidane regnálása alatt vált kegyvesztetté – olyannyira, hogy a 2017-es cardiffi BL-döntőt a kolumbiai középpályás a lelátóról nézte végig, mert nem jutott neki hely a 18 fős meccskeretben…

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
G-CSOPORT

AS Roma (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–2 (0–0)
Róma, Stadio Olimpico, 59 124 néző. V: Turpin (francia)
Gólszerző: Bale (47.), Lucas Vázquez (58.)

CSZKA Moszkva (orosz)–Viktoria Plzen (cseh) 1–2 (1–0)
Moszkva,
Luzsnyiki Stadion, 52 892 néző. V: Makkelie (holland)
Gólszerző: Vlasic (10. – 11-esből), ill. Procházka (56.), Hejda (81.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 5 4 1 12–2 +10 12
2. Roma 5 3
2 10–6 +4 9
3. CSZKA Moszkva 5 1 1 3 5–9 –4
4
4. Viktoria Plzen 5 1 1 3 5–15 –10
4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik