A Fradi ismét a Dinamo Zagrebbel találkozik a BL 3. selejtezőkörében

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.31. 11:36
null
A Ferencváros ismét a Dinamo Zagreb ellen próbálja meg kiharcolni a playoffkörbe jutást (Fotó: Török Attila)
Hétfő délben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének sorsolását. A Ferencváros – akárcsak az előző idényben – a horvát bajnok Dinamo Zagrebbel találkozik majd. A sorsolás értelmében a magyar bajnok hazai pályán játszik ellenfelével.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
BAJNOKI ÁG

FERENCVÁROS–Dinamo Zagreb (horvát)
Qarabag (azeri)–Molde FK (norvég)
Omonia Nicosia (ciprusi)–Crvena zvezda (szerb)
FC Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Dinamo Breszt (fehérorosz)
NEM BAJNOKI ÁG
PAOK (görög)–Benfica (portugál)
Dinamo Kijev (ukrán)–AZ (holland)
KAA Gent (belga)–Rapid Wien (osztrák)
Az egymeccses párharcokat szeptember 15-én vagy 16-án rendezik meg, az előreírt csapat otthonában.

„NEM VOLT SZERENCSÉJE A DINAMÓNAK”

A Dinamo az egyik legnehezebb ellenfelet kapta – írja az Index.hr, amelynek cikkéből az is kiderül, hogy a zágrábi együttes háza táján abban bíztak, hogy a fehérorosz Dinamót (Breszt) kapják majd, amely az Asztanát és a Sarajevót búcsúztatta, ehelyett azonban a Ferencváros lesz az ellenfele, amely tavaly is farkasszemet néztek a selejtezőben.

Nem volt szerencséje a Dinamo Zagrebnek, nehéz ellenfelet kapott (Fotó: index.hr)
Nem volt szerencséje a Dinamo Zagrebnek, nehéz ellenfelet kapott (Fotó: index.hr)

SORSOLÁS

13 órakor elkezdődött a procedúra, a sorsolás menete hasonló volt, mint korábban: a kiemelt és a nem kiemelt gömböket egy-egy tálba helyezték, megkeverték, mindkettőből kivettek egyet, berakták egy középső tálba, ahol megkeverték őket, az elsőként kihúzott gárda otthonában rendezik az összecsapást, szeptember 15-én vagy 16-án.

Rögvest a Ferencvárossal kezdtünk! Az előző idényhez hasonlóan a Dinamo Zagreb lesz a magyar csapat ellenfele, de ezúttal csak egy meccset kell megvívni, ráadásul hazai pályán. Tavaly az idegenbeli 1–1 után itthon 4–0-ra kikapott a magyar bajnok.

Szántó Tamás csapata, a Rapid Wien Bölöni László gárdájának (KAA Gent) otthonában próbálja kiharcolni a továbbjutást. Lang Ádám klubja, az Omonia Nicosia otthon a Crvena zvezdával találkozik.

ELŐZMÉNYEK

Az FTC a bajnoki ágon szerepel, de nincs a kiemelt csapatok között, így a következő ellenfeleket kaphatja meg: Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Maccabi Tel-Aviv (izraeli) és Dinamo Zagreb (horvát).

A harmadik forduló sorsolását augusztus 31-én tartják meg, itt az is eldől, hogy az FTC idegenben vagy otthon lép-e pályára az egymeccses párharcban szeptember 15-én vagy 16-án. A harmadik kör után a rájátszás jön, amelyben a győztes bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a vesztes az Európa-ligában indulhat. A rájátszás párosítását szeptember 1-jén sorsolják ki, ezek már kétmeccses párharcok lesznek.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Bajnoki ág, kiemelt csapatok:
Dinamo Zagreb (horvát), Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Bajnoki ág, nem kiemelt csapatok: Molde FK (norvég), FC Midtjylland (dán), FERENCVÁROS, Omonia Nicosia (ciprusi), Dinamo Breszt (fehérorosz)
Nem bajnoki ág, kiemelt csapatok: Benfica (portugál), Dinamo Kijev (ukrán), KAA Gent (belga)
Nem bajnoki ág, nem kiemelt csapatok: Rapid Wien (osztrák), PAOK (görög), AZ (holland)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik