BL-döntő: A Real Madridnak hét élete van – Dárdai Pál

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 08:49
null
Dárdai Pál (Fotó: Szabó Miklós)
Elérkezett a várva várt nap, szombaton összecsap egymással a Liverpool és a Real Madrid a Bajnokok Ligája döntőjében, melynek kapcsán a Nemzeti Sport megkereste a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, a Hertha BSC volt játékosát, vezetőedzőjét, Dárdai Pált.

 

„A reakció a labdabirtoklás változására – sok egyéb mellett talán ebben leginkább kiemelkedő a Liverpool. Sebesség, letámadás olyan szinten, hogy ha a csapatnak jó napja van, a világon nagyon kevés ellenfelének van esélye vele szemben. Az egyik a Real Madrid, amely egyszer lehetett szerencsés, kétszer már nem – háromszor mázlival nem lehet továbbjutni, a csapatnak hét élete van... Ott a rutin, labdarúgói egy lépést sem tesznek feleslegesen, kivárnak, csak a visszafelé adott labdára támadnak le, ott azért a centrumban olyanok vannak, akiket nem egyszerű zavarba hozni a letámadással. A pszichés állapot is döntő faktor lehet, de mindkét oldal hozzászokott a nagy meccsekhez, a döntőkhöz, nem látok ebben különbséget” – mondta lapunknak Dárdai Pál, majd hozzátette:

„Kíváncsi vagyok, a Liverpool nekiront-e a Realnak, a totális első húsz perc izgalmas lenne, a spanyolok inkább türelmesek – ebből kiindulva azt gondolom, ha az angolok szereznek vezetést, és a spanyol bajnoknak ki kell jönnie, terület nyílik mögötte, s akkor lesz hely sprintelni. Gyors szélsők Madridban is vannak, Vinícius Júniornak sem szabad teret hagyni – izgalmas mérkőzés lehet szakmai szempontból is. Van egy olyan érzésem, az angol csapatnak minél előbb dűlőre kell vinnie a dolgot, mert minél több idő telik el gól nélkül, annál inkább nő a Real Madrid esélye.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
21.00:
Liverpool (angol)–Real Madrid (spanyol), Saint-Denis (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik