Két gól harmincnégy próbálkozásból, megverte a Real az Intert

Vágólapra másolva!
2021.12.07. 20:50
null
Csak a kezemet figyeljétek... (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája-idény csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában az Intert odahaza 2–0-ra megverő Real Madrid végzett a D jelű négyes élén. Az Európa-ligában a Sheriff folytatja, de az már korábban kiderült, miként az is, hogy a Sahtar Doneck nagy meglepetésre az utolsó helyen zár: az ukránok az utolsó fordulóban nem tudták legyőzni pályaválasztóként sem a moldovai csapatot.

6. FORDULÓ
D-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Internazionale (olasz) 2–0 (1–0)
Madrid,
Santiago Bernabéu. Vezette: Brych (német)
Real Madrid:
Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, F. Mendy – Modric, Casemiro (Camavinga, 71.), T. Kroos (F. Valverde, 77.) – Rodrygo (Asensio, 77.), Jovics (Mariano Díaz, 77.), Vinícius Júnior (E. Hazard, 81.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Inter:
Handanovic – D'Ambrosio, Skriniar, Bastoni – Dumfries (Dimarco, a szünetben), Barella, Brozovic (Ar. Vidal, 60.), Calhanoglu (Vecino, 60.), Perisic – Lautaro Martínez (Gagliardini, 66.), Dzeko (Alexis Sánchez, 60.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző:
T. Kroos (17.), Asensio (79.)
Kiállítva: Barella (74.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A csoportelsőség volt a tét a Real Madrid és az Internazionale mérkőzésén, és mostanában egyik csapat sincs olyan helyzetben anyagilag, hogy ilyen a szempontból is ne lett volna tétje a rangadónak. Amelynek igencsak érdekesre sikeredett az első félideje: a madridiak lőtték az egyetlen gólt Toni Kroos révén, aki most először volt eredményes a Realban ballal a tizenhatoson kívülről; a sérült Karim Benzemát helyettesítő Luka Jovics kihagyott egy ziccert, Rodrygo első kapura lövésével megdöngette a kapufát, a másodikkal megzörgette az oldalhálót – csakhogy közben az olaszok igazi ziccer nélkül, de eljutottak 13 kapura lövésig! Amelyekből azonban csak egyetlen egy ment a kapu felületére!

Ennyi próbálkozás gól nélkül: ez rekord a BL-ben (2003-ban kezdték el a mai alapossággal vezetni a statisztikákat).

Ha már rekord: Kroos találata a Real 1000. gólját jelentette a BL-ben és a sorozat elődjében, a BEK-ben, más számítások szerint ez már a Real 1005. találata volt az elit sorozatban, az UEFA szerint is ez utóbbi adat az érvényes.

Egy-egy kihagyott helyzet után Simone Inzaghi beküldte a pályára a volt barcelonás duót, Alexis Sánchezt és Arturo Vidalt, akiket nagy-nagy szeretettel üdvözölt a madridi közönség. A közönség öröme már csak akkor volt nagyobb, amikor a 65. percben Nicoló Barella orra előtt megvillant a piros lap: a középpályás megütötte az őt ellöki Éder Militao lábát...

Nem bírta a nyomást az Inter, a hajrában a csereként beálló Marco Asensio bombagólt lőtt, ezzel el is dőlt a három pont és a csoportelsőség sorsa.

A csoport másik mérkőzésén
Sahtar Doneck (ukrán)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 1–1
(Fernando Pedro 42., ill. B. Nikolov 90+3.)

A Sahtar Doneck nagy iramban kezdte a mérkőzést, a 18. percben Artem Bondarenko a vezetést is megszerezhette volna, de a gól elmaradt, a labda elszállt a kapu bal oldala mellett. A folytatásban a hazai fölény góllá érett: a 42. percben Fernando Pedro talált be a Sheriff kapujába.

A fordulás után a Sahtar többször is lezárhatta volna a mérkőzést, még a rendes játékidő ráadásában is volt két nagy helyzete az ukránoknak, ehelyett a 93. percben a félidő elején csereként beálló egykori Mol Fehérvár-játékos, Boban Nikolov egyenlített. A mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult, a Sahtar két ponttal az utolsó, míg a Sheriff hét ponttal a harmadik helyen zárt – és az Európa-ligában folytathatja szereplését tavasszal.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Real Madrid65
114–3+1115
2. Internazionale63128–5+310
3. Sheriff Tiraspol62137–11–47
4. Sahtar Doneck6
242–12–102

PERCRŐL PERCRE

A legtöbb gól a BL-ben
600: Real Madrid
546: Bayern
537: Barcelona
398: Manchester United
333: Juventus
311: Chelsea


Csak a Barcának van több csoportelsősége


90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

88. perc Vecinót Alaba, Asensiót Dimarco szereli lövés közben, a 16-oson belül.

86. perc HELYZET, Skriniar hatról Courtois ölébe fejeli Dimarco bal oldai szögletét!

Nekik jobban ment anno az ilyen


83. perc Handanovic elalszik, Perisic is, Carvajal közbeugrik, szereli őket a bal kapufa mellett, de Díaz nem tud kapuba lőni a passzból három méterről, majd Díaz sarkazását eléri a kivetődő kapus.

80. perc Eden Hazard be, Vinícius le.


79. PERC ELDŐLT? MARCO ASENSIO Carvajal jobbról jövő, lapos passza után a 16-os jobb sarkáról ballal a jobb felsőbe lő. A labda a kapu túlsó alsó sarkába pattan a kapufáról. 2–0!

77. perc Rodrygo, Kroos és Jovics le, Marco Asensio, Federico Valverde és Mariano Díaz be.

A 33 éves Marcelo mögött csodálatos pályafutás van Madridban, számos trófeát nyert a Reallal, mostanra azonban már alig-alig kap játéklehetőséget. A jelenlegi idényben például eddig csak öt mérkőzésen jutott szerephez, összesen 140 percet töltött a pályán.

Ma sem áll be? Spanyol és brazil lapértesülések szerint Marcelóval már nem fognak hosszabbítani a madridiak, így 2022 nyarán, amikor lejár a szerződése, távozik majd. Útja Brazíliába vezethet vissza, méghozzá nevelőegyesületéhez, a Fluminenséhez.


74. perc Alessandro Bastoni kap sárga lapot Jovics felrúgásáért. Fáradnak.

71. perc Eduardo Camavinga be, Casemiro le.

70. perc Szép ez is, Casemiro ível Rodrygo elé, aki jobbal tízről, éles szögből a jobb alsó mellé lő.

70. perc Perisic ballal balról középre ad, Dimarco hétről a kapushoz fejeli a labdát. Kissé balról.

66. perc Roberto Gagliardini be, Martínez le, ék helyett középpályás.

66. perc Rodrygo passzából Vinícius Júnior jobbal a bal alsó mellé lő nagy erővel, nem sokkal, a 16-os bal sarka elől.

64. perc Nicoló Barellának piros lap!

64. perc Éder Militao megússza egy sárga lappal.

62. perc Az első balhé, Militao ellöki Barellát, aki nekiesik egy reklámtáblának, az olasz a brazil védő lábára csap jobb kézzel, aztán tolongás, pogó. Megérkezik Vidal is. Nyugtat. Nyugtatni kell őt is.

60. perc A "kis" Inzaghi nem viccel: Matías Vecino be, Calhanoglu le, Dzeko le, Alexis Sánchez be, Brozovic le, Arturo Vidal be.

60. perc
Perisic ballal balról középre kanalazza a labdát, Militao fejjel ment, éppen Martínez fejére, a labda a jobb felső mellé száll onnan.

58. perc Vinícius körömpasszát Casemiro 15-ről jobbal kapura szúrja, de balra legördülve fogja a labdát Handanovic!

55. perc
Carvajal szabadrúgása után Jovics ballal hétről, ismét éles szögből kapura lő, de véd vetődve a jobb, azaz a rövid sarok előtt Handanovic!

54. perc Danilo D'Ambrosio kap sárga lapot Vinícius ellökéséért.

52. perc Jovics lő éles szögből balról ballal egy védőbe, majd Modric mehetne kapura, de rossz Carvajal keresztpassza. A horvát a 100. BL-meccsét vívja ma, a Reallal a 92.-et.

51. perc Brozovic blokkolja Jovics tízméteres, jobblábas lövését, Vinícius átadása után. Casemiro már a pályán ismét. ÉS... a léc fölé fejeli hat méterről Kroos jobb oldali kornerét!

50. perc Casemiro lesérül, melegít azonnal Camavinga.

48. perc Helyzettel, de Barella az ötös jobb sarka elől jobbal a léc fölé lő!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Federico Dimarco
be, Dumfries le.


Ilyen sok lövés gól nélkül: BL-rekord! Ilyen sok lövés a Real-kapura egy félidő alatt odahaza: rekordbeállítás!


BL: ÉLŐ eredménykövető a keddi játéknap mérkőzéseiről!

E párharc legjobb góllövői:
Santillana 6
Roberto Baggio 2
Marco Tardelli 2
Renato Cappellini 2
Clarence Seedorf 2


Spanyol számítások szerint a mai volt a Real 1005. gólja a BEK-ben, BL-ben.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Rodrygo kissé jobbról jobbal az oldalhálóba lő, tízről, nem sokkal elvétve a rövid felső sarkot. HELYZET!

44. perc KAPUFA, Kroos passza után Rodrygo a bal oldali kapufa tövére lő, jobbal, 16-ról, Bastoni lába között, majd két veszélyes beadást úszott meg az Inter.

39. perc Kroos emel balról az ötösre Jovics elé, aki lőne is jobbal, de közbelép az utolsó pillanatban Bastoni.

Az Inter az utolsó 6 meccséből 5-öt elveszített a Real Madrid elleni európai kupamérkőzésen, eggyel többet, mint az első 12 találkozón a madridiak ellen.

36. perc Jovics helyzetben, de az ötös bal sarka elől ballal a rövid felső sarok mellé pörgeti Vinícius kiugratását. Skriniar és Dumfries is lemaradt, Handanovic szépen zárta a szöget.

34. perc Gyönyörű mozdulattal ollózza a léc fölé félfordulattal Perisic Calhanoglu jobb oldali szögletetét, az ötös bal csücske elől.

A legidősebb realos mezőnyjátékos a BL-ben: Modric (36 éves). Pár nappal idősebb, mint amilyen életkorban anno a nagy Chendo pályára lépett.


30. perc
Brozovic bal oldali szögletét az ötös rövid sarka elől az oldalhálóba csúsztatja fejjel Perisic.

28. perc Ígéretes Real-támadás, rossz passzal a végén Rodrygótól. Skriniar és Brozovic is egy-egy védőbe lő a 16-os elől. Illetve Casemiróba, illetve Modricba.

23. perc Perisic emel a bal alsó elé balról, Dzeko a kapunak háttal állva ugrik fel és fejel kapura, éppen Courtois elé.

20. perc Brozovic indít Dzeko fejese után, a veszélyes beadást elrúgja középen Barella elől Alaba. Aki a 100. európai kupameccsét vívja ma, 97 ebből BL-es.FÖLÉ, Barella emel a 16-os elől Martínez elé, aki ballal az ötös bal sarka elől a léc fölé lő. A rövid felsőt vétette el.

25 gólt lőtt Kroos 334 realos meccsén, a negyediket ballal, és ballal először volt eredményes a 16-oson kívülről.


A legtöbb BEK-/BL-mérkőzés a Real kispadján:
71 Munoz
60 Del Bosque
53 Zidane
36 Mourinho
31 Ancelotti

19. perc Túl sok a varia, Calhanoglu és Perisic sem lő az ötös elől, szöglet, Carvajal közbelépett önfeláldozó módon. Fáj is a jobb bokája. Dzeko 22-ről Militaóba lő a szöglet után.


17. PERC EZ MEG MÁR GÓL, TONI KROOS BETALÁL! Rodrygo ad be jobbról jobbal laposan, Kroost nem veszik komolyan a védők, a német ballal a bal alsó sarokba lő kissé balról, 19 méterről. Handanovic nagyot repült, de lemaradt a labdáról: 1–0!

13. perc Helyzetecske, Modric indítását kissé jobbról tízről a bal alsó mellé szúrja jobbal Rodrygo.

12. perc Helyzet, Dumfries ad be jobbról jobbal remek ívben, az ötös elől azonnal kapura lő Perisic, jobbal, kapásból, de blokkol az előtte álló Carvajal.

8. perc Perisic passzával Carvajal mellett nagyot esik Barella... tovább, nincs 11-es, az olasz hiába reklamál a VAR-ért. Varella...

7. perc Az előbb előkészítő Brozovic most kapura lő, ballal 18-ról, középről, Casemiro elől nem sokkal talál a jobb felső sarok fölé. Courtois hatalmasat repült. D'Ambrosio passzolt a középpályás elé fejjel.

4. perc Szép támadás, Perisic lő jobbal 21-ről kapura, ment az ötösön Militao.

2. perc Vinícius megindul a balon, jobbal a bal alsó mellé lő kissé balról, tízről, jobbal. De nem szöglet, pedig Skriniar mentett nagyot, mint kiderült.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta feketében.



„Kiváló csatár, más adottságai vannak, mint Karim Benzemának – nyilatkozta a szerb játékosról a Real Madrid hivatalos oldalának Carlo Ancelotti. – Fizikailag erős, a Vinícius Júniornak
adott gólpasszánál jól használta testi erejét, majd remekül tálalta a labdát társának. A góljánál bátor volt, gratulálok neki, mert eddig nem kapott sok lehetőséget, de most kimagasló teljesítményt nyújtott.”

BEKÖVETKEZETT AMITŐL MINDEN REAL MADRID-SZURKOLÓ FÉLT: Karim Benzema megsérült. A Real Madrid csatára élete formájában van, 12 góljával vezeti a spanyol bajnokság göllövőlistáját. A francia csatárt már a 17. percben le kellett cserélni a Real Sociedad elleni rangadón, miután fájdalmat érzett a bal combjában. ACarlo Ancelotti szombaton Luka Jovicsot küldte be a klasszis helyére, a 2019-ben 60 millió euróért szerződtetett támadó eddig perem ember volt, ezt megelőzően mindössze 71 percet töltött a pályán a most futó bajnoki idényben. Ezúttal viszont hőssé vált, előbb gólpasszt adott Vinícius Júniornak, majd ő maga is betalált, így a Real Madrid 2–0-ra győzött a baszkok vendégeként, és fontos három pontot szerzett.

A jobb pozícióból a hazaiak várják az összecsapást, a spanyol alakulat a tabella élén áll két pont előnnyel vezetve keddi ellenfele előtt. Balszerencséjére az Internazionale is remek formába lendült a csoportmérkőzések hajrájára. Az elitsorozat előző négy körben 10 pontot gyűjtöttek, ráadásul a Serie A-ban is egyre magabiztosabban futballoznak.



„Presztízsmeccs lesz, erős ellenféllel játszhatunk hazai pályán az első helyért, ez három jelentős motiváló tényező – idézte az As Carlo Ancelottit, a Real Madrid vezetőedzőjét, aki korábban kétszer BL-t nyert a Milannal. – Korai lenne arról beszélni, hogy eljuthatunk-e a döntőig, de az biztos, hogy bárkivel felvesszük a versenyt.”

Az összecsapás azért is ígérkezik izgalmasnak mert két kiváló formában lévő csapat találkozik. A Karim Benzemát nélkülöző spanyolok legutóbbi nyolc tétmérkőzésükön győztek, míg a milánóiak a legutóbbi négy találkozójukat kapott gól nélkül nyerték meg, és október közepe óta nem kaptak ki.

A D-csoportban a legfontosabb kérdések már eldőltek: a Real Madrid és az Internazionale a papírformának megfelelően továbbjutott, a BL-újonc Sheriff Tiraspol harmadikként az El-ben folytatja, a Sahtar biztosan utolsóként zár. Azt viszont még nem tudni, ki lép tovább csoportelsőként. A királyiak viszonylag kényelmes helyzetben vannak, mivel hazai pályán fogadják az Intert, és a döntetlen is elég nekik az első hely megszerzéséhez.

Egy kis örökmérleg: 17 találkozó, 7 olasz és 8 spanyol sikerrel, 21, ill. 25 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Realtól az Interhez:

2020, Asraf Hakimi, 43 000 000
2009, Wesley Sneijder, 15 000 000
2005, Wálter Samuel, 16 000 000
2005, Luís Figo, ingyen
2005, Santiago Solari, 2 000 000
2004, Esteban Cambiasso, i.
1999, Clarence Seedorf, 24 010 000
1999, Chedric Seedorf
1999, Christian Panucci, 9 300 000
1996, Iván Zamorano, 2 500 000
Az Intertől a Real Madridhoz:
2015, Mateo Kovacic, 38 000 000
2002, Ronaldo, 45 000 000
1996, Roberto Carlos, 6 000 000


Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Gareth Bale, Karim Benzema és Dani Ceballos sérült, a vendégektől Andrea Ranocchia, Gabriel Brazao, Christian Eriksen, Alekszandar Kolarov, Joaquín Correa és Matteo Darmian maródi.

Az előző idényben a Real oda-vissza megverte az Intert.

A Real az utóbbi 13 olasz csapat elleni BL-meccséből 12-t megnyert, csak a Juventus otthonában kapott ki, három éve.

A Real az első csapat, amely sorozatban hétszer is nyerni tudott olasz csapatok ellen a BL-ben.

A Real Madrid Rodrygo találatával győzött az Internazionale otthonában.

BL: ÉLŐ eredménykövető a keddi játéknap mérkőzéseiről!

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid54112–3+912
2. Internazionale53118–3+510
3. Sheriff Tiraspol5236–10–46
4. Sahtar Doneck5141–11–101

A két továbbjutó itt is megvan: a sorozat rekordbajnoka, a Real Madrid és az Inter. A sorrend azonban még kérdéses, mert ha az utolsó körben az olaszok idegenben legyőznék a madridiakat, akkor átvennék az elsőséget. A Sherrif Tiraspol már biztosan az El-ben folytatja, míg a Sahtar Doneck a 4. helyen zárt.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A REAL MADRID–INTER LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik