Sz. R. 2021.05.06 16:02 Frissítve: 2021.05.06 16:18

BL: bejelentkezett a döntő rendezési jogáért az Aston Villa – sajtóhír

A Sky Sports értesülései szerint az Aston Villa az angol Labdarúgó-szövetséget (FA), valamint az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) is megkereste, és felajánlotta stadionját a Bajnokok Ligája-döntő helyszínének.

Bejelentkezett a döntő rendezési jogáért az Aston Villa (Fotó: AFP)

 

Az eredetileg Isztambulba tervezett döntő megrendezése azután került veszélybe, hogy Törökországban teljes lezárást vezettek be az elmúlt héten. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban a legtöbb koronavírus-fertőzöttet itt azonosították. A döntés ellenére az UEFA továbbra is kiáll az isztambuli döntő mellett, az utazás, valamint a jegyárusítás részleteit pedig még a hétvégén bejelentik. Jelenleg viszont úgy tűnik, hogy csak akkor kerülhet sor a török városban a mérkőzésre, ha a kormány változtat a politikáján.

Mint az a keddi és a szerdai játéknap után kiderült, a döntőben két angol csapat, a Manchester City és a Chelsea csap össze, így nagy az esély arra, hogy Angliában rendezzék meg a döntőt. Emellett a brit kormány a következő napokban azt is bejelenti, hogy mely országokból utazhatnak majd be Nagy-Britanniába emberek. Ennek köszönhető, hogy az Aston Villa is bejelentkezett a döntőért, azonban a Villa Park jelenleg nem felel meg az UEFA előírásainak, hogy egy ilyen eseményt megrendezhessenek benne – ideértve a média számára kialakított helyszínt, valamint a kamerák helyzetén is változtatni kellene. 

Bármilyen változtatás az eseménynél egy ilyen késői időpontban nagyon nehéz. A közvetítőknek és az újságíróknak a világ minden területéről, az Európai Labdarúgó-szövetség stábjának, valamint a további hivatalos személyeknek módosítaniuk kell a szállás- és utazástervüket, emellett az is lehetséges, hogy karanténba kell vonulniuk, amikor visszatérnek a saját hazájukba.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
2021. május 29., Isztambul (Törökország), Atatürk Olimpiai Stadion

21.00: Manchester City (angol)–Chelsea FC (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.05.30 23:15:32

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Leckét adott egykori mentorának.

2021.05.29 19:44:31

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Sokkal több helyzetet alakítottak ki a londoniak, a manchesteri sztároknak nagyon nem ment a döntőben.

2021.05.28 23:59:05

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A hagyomány szerint a bajnokok között a Manchester City és a Chelsea sem indulhatott volna.

2021.05.13 23:40:01

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ne áltassunk senkit, hogy ezzel a döntéssel igazából a szurkolóknak teszünk jót.