N. ZS. 2022.08.03 15:27 Frissítve: 2022.08.03 15:36

Ajánló: az Ultrabalaton női győztese elárulta, mitől tart a legjobban

Cseke Lilla kapott már olyan kritikát, ami miatt elgondolkozott, hogy abbahagyja a futást. A Csupasporton vezetett blogjában megírta, hogyan szokott túllendülni a nehézségeken.


Amikor elkezdtem futni, közösségi futásokon gyakran lemaradoztam, hiszen kezdőként nehezen tartottam a tempót a tapasztaltabbakkal. Előfordult a későbbiekben, akár edzéseken is, hogy utolsóként teljesítettem. Volt sikertelen versenyem, olyan is, amelyet feladtam. Terepen rendszeresen eltévedek, a jól kijelölt útvonal és az órára letöltött track ellenére is… Kapott már el vihar futás közben aszfalton és hegyen is, amikor órákig kellett küzdeni az esővel és a hideggel, amit nagyon nem szeretek.

Ezek nem kellemes élmények, s bár tanulságosak, személy szerint néha nehezen teszem magam túl rajtuk. Van, hogy napokig (hetekig) elmegy a kedvem a futástól. De sokszor meg is erősítenek és fejlődésre sarkallnak, ösztönöznek, vagy új készséget sikerül elsajátítani egy-egy akadály legyőzése által. Az eltévedésekből tanulva terepfutás előtt sokkal többet tanulmányozom a jelzéseket, szintrajzot, útvonalat, beszámolókat olvasok. Gyakorlásképpen ki lehet próbálni teljesítménytúrákat, be lehet járni egy-egy verseny útvonalát…

Cseke Lilla blogbejegyzésének folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

2022.09.14 15:04:38

Atlétika nemzetisport.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke teljes lendülettel készül a 2023-as budapesti vb-re.

2022.08.16 22:56:32

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. A gyaloglás kicsit mindig háttérbe szorul az atlétika népszerűbb versenyszámai mögött.

2022.08.09 22:14:50

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az idei, kitűnően sikerült, világsztárok sokaságát felvonultató Memorial időzítése például a lehető legjobb módon szolgálta egy világ- és egy Európa-bajnokság közötti feszes, alig néhány hetes periódusban az akkumulátorok feltöltése és a forma megőrzése elképesztően kényes egyensúlyának fenntartását.