Atlétika: Nagyszerű, különleges világbajnokság volt – Sebastian Coe

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.08.27. 19:16
null
Sebastian Coe ösztönözné fővárosunkat az olimpiai pályázatra (Fotó: Szabó Miklós)
A budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint Magyarországnak sikerült szintet lépnie, míg Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség elnöke a sikeres vb után ösztönözné fővárosunkat az olimpiai pályázatra.

„Csodát láthattunk Budapesten” – mondta az atlétikai világbajnokság záró sajtótájékoztatóján Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak hazánk eddigi legnagyobb sporteseményének sikeres lebonyolításához. Schmidt Ádám kiemelte, megtisztelő, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség bizalmat szavazott Magyarországnak, amely Közép-Kelet Európában először rendezhetett atlétikai vb-t.

„Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és az előkészítésben. A Magyar Atlétikai Szövetségnek a sportszakmai segítségért, a magyar kormánynak a feltételekért, Németh Balázs vezérigazgató úrnak és a szervezőbizottság minden tagjának, továbbá a sportvezetőknek, sportolóknak, önkénteseknek és a szurkolóknak – kezdte Schmidt Ádám, aki hangsúlyozta, a világbajnokságot több mint egymilliárdan követték a televízióban. – Elképesztő érzés volt, hogy kilenc napon át ünnepelte Magyarország az atlétikát. Megfeleltünk a nemzetközi szövetség elvárásának, hogy a lehető legtöbb szurkolót szólítsuk meg, hálás vagyok, hogy ennyien kijöttek a stadionba, a magyarok büszkék lehetnek a világbajnokságra. A sportállamtitkárság célja volt, hogy az esemény túlmutasson ezen a kilenc napon, a Nemzeti Atlétikai Központ a magyar atlétika és a szabadidősportra vágyó honfitársaink otthona lesz.”

Schmidt Ádám arról is beszélt, hogy mivel ez volt az év legnagyobb nemzetközi sporteseménye, Magyarországnak sikerült szintet lépnie, és jó benyomást tennie a világbajnokságra kilátogató külföldi sportvezetőkre.

„Bízom benne, hogy amikor a világbajnokságra ellátogató sportvezetők olyan helyzetben lesznek, hogy olimpia helyszínéről dönthessenek, a szemük előtt lebeg majd, hogy szívesen visszatérnének Budapestre.”

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe elmondta, ösztönözné Budapestet az olimpiai pályázatra, Magyarország ugyanis ambiciózus ország, amely kiváló házigazdája volt az atlétikai vb-nek.

„Nagyszerű, különleges világbajnokság volt a budapesti – hangsúlyozta Sebastian Coe. – Elégedetten és boldogan távozunk Magyarországról, ahol szívesen láttak minket, az emberek ünnepként tekintettek a világbajnokságra. Nem emlékszem jobb hangulatú vébére a közelmúltból, megtelt a stadion, a szurkolók akkor is a lelátón ültek, amikor éppen nem versenyzett magyar atléta. A rendező város és az ország vezetésével is jó partneri kapcsolatot építettünk ki, sikerült megvalósítani a fenntarthatósági és innovációs elképzeléseinket, és infrastrukturális hagyatéka is lesz a világbajnokságnak, az új létesítmény nemzetközi képzési központként is szolgálhat.”

A világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója, Németh Balázs elmondta, összehangolt csapatmunka eredménye a sikeres rendezés, a világbajnokság nem is lehetett volna jobb, mint amilyen volt. Több mint 400 ezer jegyet adtak el, 120 országból érkeztek nézők a Nemzetközi Atlétikai Központba, és a versenyek után mosolyogva hagyták el a stadiont. Németh Balázs szerint a szervezők a közreműködők segítségével betartották ígéreteiket, ami elégedettségre ad okot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik