Dobó Ek: Halász Bence győzött Portugáliában

Vágólapra másolva!
2022.03.12. 19:21
null
Halász Bence csaknem 77 métert dobott Portugáliában (Fotó: Vas Népe/Szendi Péter)
Halász Bence nyerte meg a kalapácsvetést a portugáliai Leiriában zajló atlétikai dobó Európa-kupán – írja az MTI.

 

A viadal honlapja szerint Halász 76.69 méterrel diadalmaskodott. A szám másik magyarja, Rába Dániel 12. lett 71.89-cel.

„Jól éreztem magam a versenyen annak ellenére is, hogy végig szakadt az eső. Jobb eredményre számítottam, de ilyen körülmények között ez most nem tudott kijönni belőlem. Elégedett vagyok, hogy sikerült nyerni. Fontos mérföldkő ez a siker számomra, ami egyben remek visszacsatolása annak, hogy jó úton járunk. Még csak a felkészülés közepén vagyunk, az igazán fontos versenyek nyáron lesznek majd, bizakodva várom azokat is” – értékelt a világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes atléta a magyar szövetség tájékoztatása alapján.

Halász tavaly januári műtéte után felépülve, egy év kihagyás után vett részt ismét a dobóatléták legfontosabb téli nemzetközi viadalán.

Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok Márton Anita súlylökésben 16.57 méterrel megnyerte a B-döntőt, amivel összesítésben a nyolcadik helyen végzett, míg Veiland Violetta 15.08-cal a 13.

A diszkoszvető Szikszai Róbert 59.20 métert dobott, amivel nyolcadik, a gerelyhajító Bogdán Annabella50.93 méterrel a tizedik lett.

Az U23-asok között a diszkoszvető Péringer Márk 47.47 méterrel a kilencedik helyen végzett, míg a súlylökő Beregszászi Renáta a 13. pozíciót szerezte meg 13.91-gyel.

Vasárnap kalapácsvetésben Gyurátz Réka és Viszkeleti Villő, diszkoszvetésben Kerekes Dóra, súlylökésben Fischer Márk és Kovács László érdekelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik