Bolt úgy véli, Gay nem is álmodozhat rekordja megdöntéséről

Vágólapra másolva!
2009.06.28. 15:35
Mint minden nagy atlétikai eseményen, az augusztusi berlini világbajnokságon is különleges figyelmet kap a férfi 100 méteres síkfutás döntője. Az elmúlt hetekben több remek eredmény is született: Usain Bolt Ostravában a szél támogatásával 9.77-et repesztett, Tyson Gay ezt egy szintén hátszeles 9.75-tel kontrázta meg, a rekontrát a jamaicai klasszis mondta be, miután ellenszélben 9.86-ot futott hazája országos bajnokságán. A címvédő Gay a világrekord megdöntésére készül. Bolt úgy véli, inkább ne álmodozzon.

BOLT FUTÁSA OSTRAVÁBAN (9.77)

BOLT FUTÁSA OSTRAVÁBAN (9.77)


Mind a rekortánon, mind a sajtóban megkezdte egymásnak az üzengetést a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoka és világbajnoka. Usain Bolt és Tyson Gay egyaránt kitűnő időeredményeket ért el, utóbbi egyenesen azt is kijelentette hátszeles, az amerikai bajnokságon elért 9.75-je után, hogy ha javítani tud rajtján, meg tudja dönteni a jamaicai világklasszis Pekingben elért 9.69-es világcsúcsát.

Bolt válaszul először a pályán villantott: ellenszélben remek idővel, 9.86-tal nyerte meg hazája országos bajnokságát Asafa Powell (9.97) és Michael Frater (10.02) előtt. Mondhatjuk, a jamaicai 4x100-as váltó kulcsemberei nem lassúak idén sem…

Bolt ideje a legjobb, nem erős hátszélben elért eredmény 2009-ben. A szenzációs képességű sprinter úgy véli, Gay túlzottan merész álmokat szövöget.

„Nem akarom lebecsülni, és semmi bajom sincs vele, de Tyson célkitűzését túl merésznek érzem. Inkább 200-as, mint 100-as specialista, és hatalmas hátszelet kapott a 9.75-ös futásánál Eugene-ben. Nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja dönteni a világcsúcsomat” – nyilatkozta Bolt az ob után.

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, most jól rajtoltam, pedig ez a gyenge pontom. A technikámmal is minden rendben volt, de még tudok javulni” – tette hozzá.

GAY FUTÁSA EUGENE-BEN


A LEGJOBB 2009-ES IDŐEREDMÉNYEK

9.75 Tyson Gay amerikai*
9.77 Usain Bolt jamaicai*
9.86 Usain Bolt
9.94 Michael Rodgers amerikai
9.97 Churandy Martina holland-antilláki
9.97 Asafa Powell jamaicai
9.99 Daniel Bailey antiguai
*: a megengedettnél erősebb hátszélben futott, rekordként nem hitelesíthető eredmény
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik