SZ. R. 2021.04.22 15:05 Frissítve: 2021.04.22 15:40

Szuperliga: Arteta szerint erős volt a szurkolók üzenete

A Szuperliga-botrányt követően az Arsenal tulajdonosai is elnézést kértek a szurkolóktól, csapattagoktól, valamint a szakmai stábtól is, azonban a drukkerek erős választ küldtek a vezetőknek. A döntésfolyamatról, valamint a szimpatizánsok leveléről Mikel Arteta nyilatkozott.

Mikel Arteta szerint erős volt a szurkolók üzenete (Fotó: AFP)

 

„Fontos tanulságokat vonhatunk le arról, hogy a labdarúgásnak milyen szerepe van a világban. Ez a terv emellett azt is megmutatta, hogy a sport a szurkolókhoz tartozik. A járványhelyzet alatt nélkülük kellett fenntartanunk a futballt” – kezdte gondolatait az „ágyúsok” vezetőedzője.

Mikel Arteta elmondta, hogy amikor a szurkolók elmondják a véleményüket, akkor azt nagyon hangosan és tisztán teszik, most pedig talán a legerősebb üzenetet küldték a vezetőknek. Hozzátette, hogy korábban még nem volt ilyen a futballtörténelemben.

 
Ennyi volt? – Szöllősi György jegyzete
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája
Jön a háború? Az UEFA-fenyegetés ellenére 12 klub bejelentette a Szuperligát

„A csapatok a szurkolók hatására elvesztették az érdeklődést, amivel a legjobban döntöttek. Meghallgattuk a drukkereket, és ez 24 óra alatt megölte ezt a projektet. Ez hatalmas jelentőséggel bír a futball világában” – folytatta a spanyol tréner.

A nyilatkozat szerint Arteta csak a hírek megjelenése előtt hallott a tervezetről a vezérigazgatótól, Vinai Venkateshamtől, aki ismertette az edzővel, hogy mi történik pontosan.

„Tisztán és őszintén beszélt velem, megértettem azokat a dolgokat, ami miatt nem tudhattunk a döntéshozatalról. Mi nem voltunk részesei a döntésnek.”

A spanyol szakember ezután azt taglalta, hogy a tulajdonos, Stan Kroenke és a fia egy videóhívás keretein belül beszélt vele arról, hogy miért csatlakoztak a projekthez.

„Ahogy mindig, úgy most is készek voltak arra, hogy tudásuknak megfelelően válaszoljanak, és támogassanak minket. Mindegyikük szándéka az volt, hogy megvédjék és a lehető legjobb helyzetbe hozzák a klubot a jelenben és a jövőben is. Ennek ellenére elfogadják, hogy ez az út, amit választottak szörnyű következményekkel járt és hatalmas hiba is volt. Nagyra becsülöm, hogy bocsánatot kértek azután ami történt, és elismerték a hibát. A játékosok, a szakmai stáb és a klubnál dolgozó embereknek is el kell fogadniuk ezt, és folytatnunk kell a munkát” – tette hozzá Arteta.

Az interjú végén saját helyzetéről is beszélt a vezetőedző. Elmondta, kiváltságosnak érzi magát, és mindenki támogatja őt a klubnál.

 

 


 

2021.05.15 17:50:54

Angol labdarúgás D. Á.

Hihetetlen dráma a Wembleyben, a „rókák” nézők előtt ünnepelhetik első trófeájukat a sorozatban.

2021.05.13 20:58:20

Angol labdarúgás B. Á.

Hiába szerzett vezetést a Manchester United, a vendégek kíméletlenül kihasználták a hazai hibákat.

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.