Anglia: „napalmos” támadás fenyegeti Johnsont a börtönben

Vágólapra másolva!
2016.03.28. 11:02
null
Csak nehogy napalmot kapjon az arcába… (Fotó: Reuters)
Komoly fenyegetésekkel kell szembenéznie Adam Johnsonnak a börtönben – írja a The Sun brit napilap. Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Sunderland egykori játékosa kiskorúval folytatott szexuális viszony miatt került rács mögé.

Adam Johnson jelenleg a leedsi Armley börtönben van, ahol elkülönítve tartják azoktól a raboktól, akik „vérdíjat” tűztek ki a fejére. Várhatóan átszállítják majd egy otthonához közeli büntetés-végrehajtó intézménybe, de amíg ezt elintézik, Leedsben marad.

A The Sun szerint egy úgynevezett „napalmos” támadás is fenyegetheti, vagyis cukrozott forró vizet önthetnek az arcába, ha nem vigyáz. Az angol újság azt is írja, hogy Johnsonnak azóta kell szembenéznie a veszéllyel, amióta átlépte a börtön kapuit, mert az intézményben sok Leeds United- és Bristol City-drukker van. Bár az intézkedések miatt nem találkozik a legkeményebb rabokkal, ez nem jelenti azt, hogy nincs veszélyben, mert bárki, aki nevet akar szerezni magának, simán megtámadhatja, ha akarja.

Johnsonnak várhatóan részt kell vennie egy szexuális bűncselekményeket elkövetők számára előírt programban, valamint pszichológushoz is kell majd járnia. Ezek fontosak, mert a részvétellel lerövidítheti eredeti, hatéves büntetését.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik