PL: különleges trükk, így előzné meg a sérüléseket a villámgyors szélső

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 19:26
null
Adama Traorét (sárgában) gyakran visszarántják, ezért különleges trükköt eszelt ki (Fotó: AFP)
Adama Traoré, a Wolverhampton Wanderers labdarúgócsapatának szélsője különleges trükkel igyekszik megelőzni, hogy a megállítására pályázó ellenfelek sérülést okozzanak neki.

 

A The Sun beszámolója szerint Adama Traoré kiemelkedik a gyorsaságával a Premier League-ből, így a védők sokszor a karjánál fogva próbálják meg visszahúzni. Ennek következtében már négyszer is kificamították a vállát a legutóbbi idényben.

Az újabb sérülések megelőzése érdekében a 24 éves labdarúgó és a Wolves stábja különleges trükköt talált ki: a pályára lépés előtt babaolajjal kenik be a kezét, így az ellenfeleknek sokkal nehezebb feladatuk van, amikor vissza akarják rántani.

„Valamit tennünk kellett, hogy megvédjük Adamát. A védők félnek, hogy meglóg előlük, ezért a sebességbeli különbséget azzal kompenzálják, hogy a kezénél fogva visszahúzzák. Így viszont könnyen kificamodik a válla. Azzal, hogy beolajozzuk a kezét, megnehezítjük az ellenfelek dolgát, és igyekszünk csökkenteni a sérülés esélyét” – idézi a brit bulvárlap a Wolves egyik meg nem nevezett stábtagját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik