D. Á. 2021.10.20 18:19

Newcastle: arra kérték a szurkolókat, ne hordjanak arab viseletet

Óriási az öröm a Newcastle United labdarúgócsapatánál, mert új, nagyon gazdag tulajdonosok kezébe került a klub. A szurkolók úgy mutatták ki hálájukat, hogy hagyományos arab viseletben látogattak ki a legutóbbi Premier League-mérkőzésre. A szaúdi tulajdonosok állítólag örültek a gesztusnak, a klub most mégis arra kéri a szurkolóit, hogy ezt ne ismételjék meg.

 

A szurkolók kicsit túlzásba vitték az ünneplést a klub szerint (Fotó: Getty Images)
 
Válságértekezlet kezdeményeztek a Newcastle tulajdonosváltása miatt
Newcastle: monumentális ünneplés a tulajváltás hallatán
Összefogtak a klubvezetők a Newcastle új tulajdonosa ellen


Mint ismert
, október 7-én hivatalossá vált, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben.

A szurkolók annyira megörültek az új tulajdonosoknak, hogy a Tottenham Hotspur elleni Premier League-mérkőzésen néhányuk hagyományos arab viseletben jelent meg. 

Bár a klub szerint senki sem sértődött meg emiatt, mégis arra kérte drukkereit, ezt ne ismételjék meg a jövőben.

„Néhány szurkoló muszlim öltözékben látogatott ki a St. James's Parkba, miután új tulajdonosokhoz került a klub. Közülük senki sem sértődött meg azokra a szimpatizánsokra, akik így fejezték ki örömüket. Ezt pozitív gesztusnak és üdvözlésnek vélték. Ugyanakkor fennáll a lehetősége annak, hogy ez a fajta öltözködés kulturálisan nem megfelelő és másoknak sértő lehet” – írja a Newcastle United a hivatalos közleményében.

„A klub minden látogatóját arra ösztönzi, hogy viselje a saját kultúrájának vagy vallásának megfelelő öltözéket, és továbbra is tükrözze azokat a széles és gazdag multikulturális közösségeket és csoportokat, amelyekből a klub büszkén várja a támogatást” – olvasható a klub hivatalos Twitter-oldalán.

A csapatnál már meg is történt az első komolyabb változtatás: a Newcastle United közös megegyezéssel szerződést bontott menedzserével, Steve Bruce-szal. A távozó vezetőedző úgy érzi, véget ért pályafutása.

 

2021.12.06 15:13:53

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első PL-meccsén az történt, amit ígért – ám a szinte a semmiből felépített két klub után most újjáépítésre szerződtették...

2021.12.06 11:51:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy szerencsés edzőmeccs, egy megosztó tévészereplés és Dietmar Hopp bizalma: a kudarcoktól sem mentes rangnicki út sarokkövei.

2021.12.04 22:24:58

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Egy szó sem esett még arról, pontosan mi lesz a német szakember feladatköre.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.