B. D. K. 2022.08.17 15:40 Frissítve: 2022.08.18 17:04

MU: Rabiot helyett Casemiro? A brazil klasszis is a kiszemeltek között

A szebb időket is megélt angol Manchester United védekező középpályást keres, s mivel hamarosan zárul a nyári átigazolási időszak, egyre inkább sürgeti az idő. Most úgy tűnik, a manchesteriek Adrien Rabiot-val nem tudnak megállapodni, ezért más opciók után néznek – írja a The Athletic.

Casemiro valóban erősítést jelentene a középpályára (Fotó: Getty Images)

 

Az átigazolásokban mindig jól informált újságíró, David Ornstein szerint igen valószínűtlen, hogy Adrien Rabiot az MU-hoz kerülne a nyáron. A Juventusszal ugyan sikerült megegyezni a 27 éves francia játékos áráról, a védekező középpályással mostanáig nem jutottak dűlőre. Ugyan a United nagy fizetéssel csábítja Rabiot-t, a képviselője (aki egyben édesanyja is) még több pénzt szakítana le a klubról.

Erik ten Hagékat azonban sürgeti az idő, pláne a pocsék bajnoki rajt ismeretében, ezért más opciók után néznek. A manchesteriek legújabb kiszemeltje most nem más, mint a Real Madrid ötszörös Bajnokok Ligája-győztes játékosa, Casemiro, de Moisés Caicedo is a listájukon van, aki a PL nyitó fordulójában a Brighton színeiben nyerni tudott az Old Traffordon.

Az MU-nál abban bíznak, hogy még a piac zárása előtt egy klasszis játékossal meg tudják erősíteni a középpálya közepét. A klub továbbra sem mondott le Frenkie de Jongról, de egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy az FC Barcelona holland futballistája Manchesterben köt ki.


Lisandro Martínez személyében egyébként már egy olyan játékost igazolt a csapat, aki képes lehet betölteni a védekező középpályás szerepet (Paul Pogba 6-os mezszáma is az övé lett), de Ten Hag eddig a védelem közepén számolt vele.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.