M. D. 2021.04.22 11:02 Frissítve: 2021.04.22 11:15

Man. City: „A Szuperliga bukásával a labdarúgás nyert”

Fernandinho, a Manchester City csapatkapitánya szerint a labdarúgás nyert azzal, hogy az európai Szuperliga vasárnap éjjel bejelentett terve gyorsan összeomlott.

 

Fernandinho (balra) örül a Szuperliga bukásának (Fotó: AFP)

 

 
Ennyi volt? – Szöllősi György jegyzete
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája

„Őrület, ami azóta történt, hogy a Chelsea-től kikaptunk az FA-kupában. A fiúk egy kicsit maguk alatt voltak, és akkor jött a Szuperliga ötlete, ami meglepett bennünket” – mondta a brazil védekező középpályás a Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy nem számítottak erre a lépésre, de végül a józan ész döntött. „Aki szereti a futballt, nem támogatta a Szuperligát, közéjük tartoznak a mi játékosaink is, úgyhogy most örülünk, hogy így alakultak a dolgok, de azért meglepődtünk” – fogalmazott.

A 35 éves játékos elárulta, azt tervezték, kiállnak a véleményükkel és elmondják, hogy ellenzik a tervet, de aztán abban maradtak, hogy megvárják a klub közleményét.

„Boldogok vagyunk, mert végül a labdarúgás nyert” – hangsúlyozta.

ELŐZMÉNYEK

A húszcsapatosra tervezett európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz, illetve spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet a legfelsőbb politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széles körű ellenérzés fogadta. Szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben.

Ezek hatására elsőként kedd este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Szerda délutánra az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan lépett vissza, a Juventus pedig ekkor már az ESL megvalósítását bizonytalannak értékelte. Az alapító klubok közül így csak az FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott hivatalosan az álláspontján a Szuperligát illetően, melynek a tervek szerint 15 állandó, illetve öt további résztvevője lett volna.

(MTI)

2021.05.03 23:37:43

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az üzleti felvirágzás majd' minden ellenérvet felülírt.

2021.04.29 13:41:02

Angol labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Ha Rashford azt venné a fejébe, hogy ő lesz az első labdarúgó a Holdon, akkor megvalósítaná.”

2021.04.28 22:54:30

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kritikusai szerint túlzottan is védekező, passzív felfogását meghaladta az idő.

2021.04.25 16:02:11

Angol labdarúgás K. T. I.

Pep Guardiola újabb edzői rekordot írt át, míg csapata két Liverpool-csúcsot is beállított.

2021.04.23 20:18:07

Angol labdarúgás B. Á.

A liverpooliak 35 év elteltével tudták ismét oda-vissza legyőzni az észak-londoniakat.