Gerrard és Torres hozta a pontokat a Poolnak

Vágólapra másolva!
2010.02.28. 18:09
null
Torres gólja döntött a Blackburn ellen (Fotó: Reuters)
Nagyon nehezen gyűjtötte be a három pontot a Blackburn Rovers ellen a Liverpool az angol labdarúgó-élvonal 28. fordulójában. A Pool tartja a lépést a kora délután nyerő Tottenhammel és a Manchester Cityvel a 4. helyért folytatott csatában. Gera Zoltánnal a kezdőben szerzett pontot a Fulham a Fülöp Márton nélkül játszó Sunderland otthonában.

A kötelező győzelem megszerzésére készülő Liverpool az első negyedórában simán hátrányba kerülhetett volna, Christopher Samba fejese, illetve Pedersen és Kalinic lövése után is megszerezhették volna a vezetést a vendégek. A „vörösök" viszont szép játék után betaláltak a 19. percben: Kuyt és Gerrard játszott össze, a liverpooli csapatkapitány Joszi Benajunhoz játszott, aki visszatálalt Gerrardhoz, a Pool nyolcasa pedig higgadtan befejezte az akciót, átemelve Robinsont.

Pedersen kisvártatva kétszer is megtornáztatta Reinát, a házigazdák pedig egy megpattanó Mascherano-lövéssel okoztak pulzusemelkedést Robinsonnak. A 40. percben Carragher kezezése után büntetőhöz jutott a Rovers, amelyet Keith Andrews – ha nem is túl meggyőző lövéssel – a hálóba küldött. A Blackburn két hosszú percig örülhetett az egyenlítésnek, aztán megint hátrányba került, Maxi Rodríguez teremtett ziccert Fernando Torres előtt, akinek könnyű dolga volt a befejezéssel.

2–1-es előnnyel fordult tehát a Pool, amely Maxi Rodríguez révén növelhette volna előnyét, de az 54. percben Robinson kipiszkálta a hosszúba tartó lövést. A Blackburn a 72. percben megzörgette a hálót Kalinic révén, de Reina támadása miatt a játékvezető nem adta áldását a gólra. A vendégek a 92. percben kis híján egyenlítettek, de Samba jó fejesét egy felívelt szabadrúgás után védeni tudta Reina – kulcsfontosságú mentésének köszönhetően megszerezte a három pontot a Liverpool.

Sunderlandben Gera Zoltán a Fulham kezdőjében kapott helyet, Fülöp Márton viszont még a kispadra sem ülhetett le. A kevés helyzetet és gól nélküli döntetlent hozó mérkőzést a magyar középpályás végigjátszotta. Mezőnyfölénye alapján nyerhetett volna a hazai csapat, de továbbra is nyeretlen maradt 2010-ben.

A kora délutáni mérkőzésen a Tottenham nehezen gyűjtötte be a pontokat a jó formában levő, a Manchester Unitedet és a Chelsea-t is legyőző Everton ellen. A londoniak a Jermain Defoe keresztlabdájára jó ütemben érkező Roman Pavljucsenko találatával szereztek vezetést, majd hiába nyomott az Everton, Luka Modric remek góllal megduplázta a Spurs előnyét. David Moyes csapata csak szépíteni tudott, Heurelho Gomes kapus hibáját Yakubu Aiyegbeni használta ki, de a három pont a White Hart Lane-en maradt.

PREMIER LEAGUE
28. FORDULÓ
Liverpool–Blackburn Rovers 2–1 (Gerrard 20., F. Torres 43., ill. Andrews 40. – 11-esből)
Sunderland–Fulham 0–0
KORÁBBAN
Tottenham–Everton 2–1 (Pavljucsenko 11., Modric 28., ill. Yakubu 55.)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik