FA-kupa: Sánchez gólpasszal debütált, 4–0-val ment tovább az MU

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.26. 22:50
null
Alexis Sánchez gólpasszt adott az első meccsén a Manchester Unitedben (Fotó: AFP)
Az Alexis Sánchezzel felálló Manchester United idegenben 4–0-ra legyőzte a negyedosztályú Yeovil Townt az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe. A chilei klasszis gólpasszal debütált az MU-ban.

A szerződését csütörtökön 2020-ig meghosszabbító José Mourinho az 55. születésnapján 100. alkalommal ült a Manchester United kispadján, és a Yeovil Town ideális ellenfél volt ahhoz, hogy elkönyvelje a 62. győzelmét. A portugál menedzser a Romero – Darmian, Lindelöf, Rojo, Shaw – A. Herrera, Carrick, McTominay – Mata (Lukaku, 65.), Rashford (Angel Gomes, 88.), Alexis Sánchez (Lingard, 72.) összeállításban küldte pályára a csapatát, Ander Herrera a 150., az Arsenaltól frissen érkezett Sánchez az első meccsén lépett pályára az MU-ban.

A mérkőzés előtt a házigazda Yeovil Town volt a legalacsonyabban jegyzett, még versenyben lévő együttes az FA-kupa mostani kiírásában, hiszen jelenleg csak a 21. helyen áll a negyedosztályban. A találkozó 41. percében pedig kiderült, hogy miért kapott a bajnokságban eddig 50 gólt, amennyinél többször csak egy csapat, a Chesterfield (52) kapitulált a negyedik vonalban.

AZ MU VÉDŐJE KÖLCSÖNBEN AZ ASTON VILLÁNÁL

A másodosztályú Aston Villa a szezon végéig kölcsönvette a Manchester United húszéves védőjét, Axel Tuanzebét, aki ebben a szezonban háromszor, összesen eddig nyolcszor lépett pályára az MU felnőttcsapatában. Az angol korosztályos válogatott hátvéd a feljutásért küzdő birminghami alakulat első téli szerzeménye.

A zöld-fehérek védője a tizenhatoson belül a saját kapuja felé vezette a labdát, s mielőtt eldöntötte volna, hogy mihez kezdjen vele, Marcus Rashford közbelépett, és a kapu bal oldalába helyezett (0–1). Az ifjú támadó Romelu Lukaku, Jesse Lingard és Anthony Martial után a negyedik MU-játékos ebben a szezonban, aki minden sorozatot figyelembe véve elérte a tízgólos határt.

A 61. percben szépen végigvitt kontratámadás végén növelték előnyüket a vendégek: Alexis Sánchez tolta ki a labdát a balján érkező Ander Herrerához, aki pontos lövést eresztett meg a bal alsó sarokba (0–2).

Sáncheznek az első mérkőzésén 72 perc jutott az MU mezében, a hajrára Lingard állt be a helyére, aki a 89. percben góllal hálálta meg, hogy lehetőséget kapott (0–3). A végeredményt a hosszabbításban Lukaku állította be Rojo átadásából (0–4).

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Yoevil Town nem kap nagy zakót, a Manchester United végül magabiztosan hozta a kötelezőt és jutott be a legjobb tizenhat közé.

A játéknap másik meccsén a Sheffield Wednesday a koszovói Atdhe Nuhiu duplájára alapozva 3–1-re megverte a hozzá hasonlóan másodosztályú Readinget.

ANGOL FA-KUPA
4. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Yeovil (IV.)–Manchester United 0–4
(Rashford 41., A. Herrera 61., Lingard 89., Lukaku 93.)
Sheffield Wednesday (II.)–Reading (II.) 3–1 (Nuhiu 29., 54., G. Boyd 62., ill. C. Dawson 87. – öngól)

Szombat
13.30: Peterborough (III.)–Leicester City (Tv: Sport2)
16.00: Huddersfield Town–Brimingham City (II.)
16.00: Hull City (II.)–Nottingham Forest (II.)
16.00: Middlesbrough (II.)–Brighton & Hove Albion
16.00: Millwall (II.)–Rochdale (III.)
16.00: Milton Keynes Dons (III.)–Coventry City (IV.)
16.00: Notts County (IV.)–Swansea City
16.00: Sheffield United (II.)–Preston North End (II.)
16.00: Southampton–Watford
16.00: Wigan Athletic (III.)–West Ham United
18.30: Newport (IV.)–Tottenham Hotspur (Tv: Sport2)
20.45: Liverpool–West Bromwich Albion (Tv: Sport2)

Vasárnap
14.30: Chelsea–Newcastle United (Tv: Sport2)
17.00: Cardiff City (II.)–Manchester City (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik