FA-kupa: a Liverpool kiszenvedte a továbbjutást – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.18. 22:55
null
Lucas Leiva (középen) szerezte a Liverpool továbbjutást érő gólját (Fotó: AFP)
A labdarúgó angol FA-kupa harmadik fordulójának megismételt mérkőzésén a Liverpool Lucas Leiva góljával 1–0-ra nyert és továbbjutott a negyedosztályú Plymouth otthonában. Az este másik két mérkőzésén a Southampton szintén 1–0-ra nyert a Norwich ellen, míg a másodosztályú csapatok összecsapásán a Newcastle United 3–1-re verte hazai pályán a Birmingham Cityt.

Jól kezdte a mérkőzést a Liverpool, miután a 19. percben egy bal oldali szögletre remekül robbant be Lucas Leiva és közelről a kapu rövid oldalába bólíntott. A kapott gól felpörgette a hazaiakat. Egy perccel később Karius védett nagyot, majd Paul Garita lőtt alig a liverpooli kapu jobb alsó sarka mellé.

Az első félidőben több egyenlítése lehetősége is volt a Plymouth-nak, de gólt nem sikerült szerezniük. A második játékrész is egy nagy hazai helyzettel kezdődött, de Karius hibáját nem tudta kihasználni a negyedosztályú csapata.

A Liverpool hosszú idő után az 59. percben lőtt kapura, de Luke McCormick magabiztosan védett. A Plymouth kapusa a 87. percben főszereplővé vált, miután az Alberto Moreno buktatásáért megítélt büntetőt – amelyet Divock Origi végzett el – kivédte.

A hazaiak hősies küzdelme azonban nem vezetett eredményre, a Liverpool Lucas Leiva góljával nyert és továbbjutott a negyedik fordulóba.

Az este másik két mérkőzésén a Southampton Shane Long 92. percben szerzett góljával szintén 1–0-ra győzött otthon a másodosztályú Norwich City ellen, míg a Championship-csapatok csatáján a Newcastle United 3–1-es sikert aratott a Birmingham City felett.



ANGOL FA-KUPA
3. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK
Plymouth (IV.)–Liverpool 0–1
Southampton–Norwich City (II.) 1–0
Newcastle United (II.)–Birmingham City (II.) 3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik