Duplázott a Man. United specialistája, kiesett a Fulham

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 22:50
null
Javier Hernández büntetőből juttatta vezetéshez csapatát (Fotó: Reuters)
Negyeddöntőbe jutott a Manchester United a labdarúgó Ligakupában: a „vörös ördögök" hazai pályán 4–0-ra legyőzték a Norwich Cityt a nyolcaddöntőben. Továbbment a West Ham United is, az élvonalbeli csapatok közül a Fulham búcsúzott a másodosztályú Leicesterrel szemben.

MANCHESTER UNITED–NORWICH CITY

Egyértelmű favoritként lépett pályára a Lindegaard – Rafael, Ferdinand, Vidics, Büttner – Zaha, Cleverley, Jones, Young – Januzaj, J. Hernández összeállításban kezdő Manchester United a Norwich ellen az Old Traffordon. A hazaiak kezdtek jobban a találkozón, Ashley Young távoli kísérletét blokkolták a vendégek. A 21. percben Adnan Januzaj esett el a tizenhatoson belül Leroy Fer mellett, a játékvezető büntetőt fújt az MU-nak. Javier Hernández (alias Chicharito) nem hibázott, értékesítette a 11-est – ezzel sorozatban negyedik Ligakupa-meccsén talált be az MU színeiben. (1–0)

Chicharito nagyon lelkesen játszott, néhány perccel gólja után ismét betalálhatott volna, ám Ashley Young bal oldali beadását épp Mark Bunn kezébe fejelte. A túloldalon Ryan Bennett fejelt Anders Lindegaard kezeibe.

A szünet után rákapcsolt a Norwich, elkezdtek javulni a vendégek, erre kaptak még egy gólt. Alex Büttner adott be a bal oldalról, Chicharito pedig a hálóba bólintott. (2–0)

A 60. percben érzékeny veszteség érte a Norwichot, Robert Snodgrass összefejelt Rafaellel, hosszas ápolás után le kellett cserélni a „kanárik" középpályását. A mérkőzés a 88. percben dőlt el véglegesen, amikor Phil Jones volt eredményes. A gólesőnek még nem volt vége, az utolsó utáni pillanatban Fabio is betalált Wayne Rooney átadásából, ezzel beállította a végeredményt. (4–0)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A Fulham a 18. percben vezetett Hugo Rodallega góljával a másodosztályú Leicester otthonában, ám a házigazdák még a szünet előtt egyenlítettek Wes Morgan fejesével. Sőt, Chris Wood góljával a 45. percben fordított is a Leicester, mely attól sem ijedt meg, hogy a 87. percben Jorgosz Karagunisz egyenlített, ugyanis a 89. percben Lloyd Dyer beállította a végeredményt (4–3).

A West Ham United két büntetővel győzte le a Championship éllovasát, a Burnleyt: előbb Matt Taylor, majd a 90. percben Jack Collison vágott be egy-egy 11-est.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Arsenal–Chelsea 0–2
Birmingham–Stoke 4–5 – 11-esekkel
Burnley–West Ham United 0–2
Leicester–Fulham 4–3
Manchester United–Norwich City 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik