K. T. I. 2022.01.14 18:19 Frissítve: 2022.01.14 19:21

Chelsea: meglepő lehet, melyik londoni védőért verseng a Barca és a Bayern

Spanyol és német kérők küzdenek a Chelsea 55-szörös dán válogatott védőéért – számolt be Fabrizio Romano. Az olasz átigazolási szakíró forrásai szerint egyáltalán nem biztos, hogy Andreas Christensen elfogadja a londoni klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, mivel az Atlético Madrid, az FC Barcelona, a Borussia Dortmund és a Bayern München is örömmel látná sorai közt. Főleg ingyen...

Andreas Christensen egy évtized után távozhat a Chelsea-től (Fotó: AFP)

 

 

Romano beszámolója szerint az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund hosszabb ideje bombázza ajánlatokkal Christensent, a Bayern és az FC Barcelona érdeklődése valamivel újabb. Ám azt is érdemes megjegyezni, hogy a katalánok és a bajorok egyaránt csak abban az esetben gondolkodnának a bekk megszerzésében, ha ingyen igazolható.

Erre minden esély megvan, ugyanis Christensen szerződése az utolsó fél évébe lépett Londonban. A dán játékossal sajtóhírek szerint már a nyáron megegyeztek szinte mindenben a Chelsea képviselői, ám az aláírás mégsem történt meg. Most pedig már szabadon tárgyalhat a többi kérővel, a versenyhelyzet pedig jó eséllyel feljebb srófolja majd a személyes igényeit.

Az olasz újságíró szerint a Barcának minden olyan védő jól jön, aki már komolyabb rutint szerzett a nemzetközi porondon, s bizonyította, hogy képes kezelni a nagy trófeákért folyó versenyből fakadó nyomást – mindeközben viszonylag olcsón vagy akár ingyen is megszerezhető. A Bayernnél konkrét embert, a nyáron szintén lejáró szerződésű Niklas Sülét pótolhatná Christensen. A német bekket épp Premier League-klubok kapcsán emlegetik igen sűrűn.

A most 25 éves Christensen 2012 óta pallérozódik a Chelsea-nél, a felnőttek között 2014 őszén mutatkozott be, azóta 148 tétmeccsen viselte a csapat szerelését. Kölcsönjátékosként két idényt a német élvonalban, a Borussia Mönchengladbachnál töltött – a Bundesligában 62 meccse és öt gólja van.  

A Chelsea helyzete több mint érdekes: jelen állás szerint Christensen mellett Antonio Rüdiger, Thiago Silva és César Azpilicueta szerződése is kifut a nyáron, így elég sok a bizonytalanság a hátsó alakzat jövőjét illetően. A névsort lárva nem is a dán kapcsán jutna eszünkbe először az FC Barcelona és a Bayern München egyidejű érdeklődése.

 

2022.05.17 20:33:15

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Jürgen Klopp tartalékos csapata megszerezte idegenben a három pontot, még nem dőlt el a PL-arany sorsa.

2022.05.14 22:02:24

Angol labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ma már fesztivál­hangulat is jár a sportesemény mellé.

2022.05.10 20:30:01

Angol labdarúgás K. T. I.

A bajnoki címre hajtó „vörösök” megszenvedtek Birminghamben, de megszerezték a kulcsfontosságú három pontot.

2022.05.09 19:39:07

Angol labdarúgás BABJÁK BENCE

„Visszahúzódó volt, de egyvalami látszott rajta: pontosan tudta, mit akar, hová szeretne eljutni.”

2022.04.22 01:06:29

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Volt kollégái szerint a holland úgy készül, mint Pep Guardiola, és úgy meccsel, mint csak Sir Alex Ferguson tudott.