nemzetisport.hu 2013.12.28 22:12 Frissítve: 2015.01.22 01:18

Anglia: Edgar Davidsnak elege van a bírókból, visszavonul

A 41. évében járó Edgar Davids nem kíván többet pályára lépni hivatalos labdarúgó-mérkőzésen. A 74-szeres holland válogatott középpályás ezt azután jelentette be, hogy a Barnet játékos-edzőjeként az idény során harmadszor is kiállították.

A jelek szerint Davidsnak nem lesz már szüksége a védőszemüvegre (Fotó: Action Images)

 

Davidsnál a Salisbury City ellen elszenvedett 2–1-es szombati vereségük után telt be a pohár, úgy érzi, hogy rá és csapatára „rászálltak" a játékvezetők.

„Most már határozottan kijelenthetem, hogy a liga kipécézte a Barnetet. Mindig furcsa ítéletek születnek. Különösen az első sárga lapom volt nevetséges, hiszen mindenki láthatta, hogy a labdát találtam el. Tiszta szégyen. De a második sárgám is hihetetlen volt" – elevenítette fel idénybeli harmadik kiállítását Davids.

„Célpont vagyok, rendben van – folytatta a hatalmas munkabírásáról (is) ismert védekező középpályás. – Nem hiszem, hogy pályára lépek még, mivel ezzel elveszik a játék örömét, és azt akarom, hogy a csapat sikeres legyen. Ha megnézzük a piros lapokat, néhányat nem lehet vitatni, több azonban túlzás volt. Nehéz megvalósítani a céljainkat, ha ennyi döntés sújt minket. Már nem okoz örömöt számomra ebben a bajnokságban játszani."

A mai volt az ötödik kiállítása Davidsnak (a 38. mérkőzésén), amióta tavaly októberben játékosként és Mark Robsonnal párban edzőként szerződtette a Barnet. Robson éppen egy évvel ezelőtt távozott, azóta Davids egyedül irányította játékos-edzőként az észak-londoni csapatot.

A 74-szeres holland válogatott labdarúgó Hollandiában (az Ajaxszal) és Olaszországban (a Juventusszal) is háromszor lett bajnok, az amszterdami alakulattal BL-t és UEFA-kupát is nyert. Pályafutása során megfordult a Milanban, a Barcelonában, az Interben, a Tottenhamben és a Crystal Palace-ban is, 37 évesen, több sérüléssel a háta mögött utóbbiból vonult vissza első alkalommal, a Barnethez 2012-ben csatlakozott.

Jelenlegi együttese a 25 meccsen szerzett 39 pontjával a 24 csapatos ötödosztályban a 9. helyen áll.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.

2020.11.17 05:54:14

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

Elképesztő cselek, látványos szabadrúgások és távoli bombák – a 7-es, akit mai napig képtelen pótolni a Manchester United.

2020.11.06 11:11:17

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Édesapja árnyékával és a szurkolói előítéletekkel is megküzdve lett a Chelsea legendája, no és a PL történetének legeredményesebb középpályása.