A hollywoodi történet folytatódik: a Wrexham feljutott a harmadosztályba – videó

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 10:09
A jól megérdemelt ünneplés (Fotó: Getty Images)
A Forest Green Rovers 6–0-s szombati legyőzésével biztossá vált, hogy a Wrexham az első háromban végez az angol negyedosztályú labdarúgó-bajnokságban (League Two), tehát hivatalosan is feljutott a harmadosztályba.

 
A Wrexham nem egy átlagos alacsonyabb osztályú brit klub, hiszen amellett, hogy a világ harmadik legrégebben alapított (1864) csapata, tulajdonosa két hollywoodi színész, Ryan Reynolds és Rob McElhenney – pontosabban az általuk létrehozott cég, az RR McReynolds Company. 

A walesi klub szárnyalását a Netflix is megénekelte dokumentum-sorozatában, ezáltal a csapat szurkolóinak, követőinek száma is jelentősen megnőtt, így rengetegen figyelték árgus szemekkel, az ötödosztályú feljutás után meglesz-e az újabb siker. Nos, meglett, a Wrexham ugyanis a Forest Green Rovers szombati 6–0-s kiütésével bebiztosította top hármas helyét a League Two-ban, ezzel feljutott a harmadosztályba. 

Nem titok, Ryan Reynoldsék célja előbb-utóbb az, hogy a Wrexham története során először a Premier League-ben szerepeljen, de ettől azért még messze van a csapat. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik