Man. City: „Ez szívás” – Guardiola keményen beleállt az UEFA-ba és a FIFA-ba

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 14:19
null
Pep Guardiola nem érzi korrektnek a feszített menetrendet (Fotó: Getty Images)
A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a Movistarnak adott interjúban kifejtette meglehetősen markáns véleményét az UEFA és FIFA egyre telítettebb versenynaptárával kapcsolatban.

 

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a Sevilla elleni Európai Szuperkupa-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón bejelentette, Kevin De Bruyne súlyos sérülést szenvedett, így több hónapos kihagyásra kényszerül. A szakember kifejtette, szerinte az UEFA és a FIFA egyaránt sáros abban, hogy nélkülöznie kell egyik legjobbját:

„Ez szívás. Nagyon fontos nekünk, és azt hiszem, műteni kell, így hónapokra elveszítjük. Nagyon különleges játékos, rendkívüli tehetséggel, s fontos a kapcsolata a pályán Erling Haalanddal – idézte Guardiolát a Marca. – Játékosként az első előszezonomban huszonöt napom volt felkészülni a Skonto Riga elleni idénynyitó mérkőzésre, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába. Most adnak négy-öt napot. Elvisznek Ázsiába, az Egyesül Államokba, nagyon kemény meccsekre, és az emberek folyamatosan elesnek, csak azért, mert a show-nak mennie kell tovább. Ha Courtois nincs ott, akkor valaki más ott lesz, ugye? Ha Militao nincs ott, akkor valaki más lesz, és ha Kevin nincs ott, akkor valaki más lesz. Ez elveszített csata, hacsak a játékosok nem állnak ki magukért, és nem mondják azt, hogy »Nem játszunk«. Az UEFA és a FIFA nem tesz semmit.”

Guradiola szerint a menedzserek mindegyike rendkívül frusztrált a versenynaptár sűrűsége miatt. Megemlítette, a helyzeten az sem segít, hogy az alakulatok az új szabályok miatt átlagosan 110 percet játszanak, ami szintén nehezítő tényező. Amondó, a labdarúgókat úgy kezelik, mint az árukat, és valószínűleg ez nem változik, hacsak a játékosok nem lázadnak fel, amire kevés esélyt lát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik