Robbie Keane: „A világ legjobb csatára lesz elöl a társam”

Vágólapra másolva!
2008.07.29. 12:37
Húszmillió fontért szerződtette a Liverpool a Rafa Benítez által egész nyáron „hajszolt” Robbie Keane-t a Tottenham Hotspurtől, és az új igazolás a 7-es mezszámmal együtt nagy felelősséget is kapott: korábban ugyanis két „vörös” legenda, Kenny Dalglish és Kevin Keegan viselhette ezt a mezt. Az ír klasszisnak csábító vonzerőt jelentett, hogy egy csapatban játszhat az általa a világ legjobb támadójának tartott Fernando Torresszel – nemsokára gólokkal kell bizonyítania, hogy jól megértik egymást.
Gólokat várnak tőle: Robbie Keane reméli, a „vörösök” mezében is eredményes lesz
Fotó: Action Images
Gólokat várnak tőle: Robbie Keane reméli, a „vörösök” mezében is eredményes lesz
Gólokat várnak tőle: Robbie Keane reméli, a „vörösök” mezében is eredményes lesz
Fotó: Action Images
Gólokat várnak tőle: Robbie Keane reméli, a „vörösök” mezében is eredményes lesz

KEANE IDEÁLIS VÁLASZTÁS – ÁLLÍTJA A POOL LEGENDÁJA

Ian Rush, a Liverpool legendás walesi csatára szerint Robbie Keane remek igazolás volt a klub részéről.
„Sok gólt lő, de ugyanilyen jó előkészítésben is, ami nagyon fontos. Kenny Dalglishra emlékeztet, be tudja tölteni azt a szerepet, amit ő játszott mellettem. Jól lát a pályán, remek érzéke van az üres területek megtalálásához. Tökéletes partner lesz Torresnek” – mondta Rush a Sunnak.
„Nagyon nehéz volt elhagyni a Tottenhamet, hiszen néhány játékos igen közel állt hozzám. Dimitar Berbatovval fantasztikusan megértettük egymást a pályán, de óriási kihívás, hogy Fernando Torresszel alkothatok csatárduót. Ő a világ legjobb támadója. Remélem, sok meccsen játszhatunk együtt, és mindketten jó teljesítményt fogunk nyújtani” – nyilatkozta Keane bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Az ír válogatott kiválósága a pályán valószínűleg az előretolt Torres mögül indulhat, de reméli, a gólok hátravontabb szerepkörében sem hagyják el.

„Azt hiszem, visszavont csatárként kapok szerepet, összekötőként a középpálya és az előretolt ék között. Tudom, hogy a csatárt kizárólag a góljai minősítik, de eddig mindenhol nagyon eredményes voltam. Remélem, ez így marad Liverpoolban is” – mondta.

„A legjobb korban vagyok most, és ha nem igazolok át Liverpoolba, valószínűleg nem lett volna még egy ilyen lehetőségem” – tette hozzá.

A Keane-t a sajtónak bemutató Rafa Benítez elmondta: a korábban liverpooli legendák viselte 7-es mez pluszmotivációt is jelenthet a támadónak.

„Beszélgettünk vele a szám jelentőségéről, és Keane örömmel nézett a kihívás elé. Olyan játékos érkezett vele a Liverpoolhoz, aki rengeteg gólt hozhat – 15 találatra minden évben számíthatunk tőle. Keményen dolgozik, intelligens és gólérzékeny. Kifejezetten Torres mellé kerestünk partnert, mellette és mögötte is játszhat” – dicsérte az új szerzeményt a „vörösök” spanyol mestere.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik