Zsinórban harmadszor nyert a Brooklyn Nets

Vágólapra másolva!
2013.12.13. 08:56
null
Andray Blatche (Brooklyn Nets, balra) keresi a társakat a Clippers ellen (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hajnali játéknapján csak két összecsapást rendeztek, de mindkettő számos érdekességet tartogatott. Doc Rivers találkozása egykori játékosaival ma nem sült el olyan jól, mint tegnap Bostonban, a Nets Brook Lopez újabb bokasérülése ellenére nagyon simán verte a fáradt Clipperst. A nap másik összecsapása két nagyember csatáját hozta: Dwight Howard régi önmagát idézően játszott, mégis a Trail Blazers erőcsatára, LaMarcus Aldridge lett a hős, egyúttal a portlandiek visszavágtak a Rocketsnak egy fájó vereség miatt is.

 

 

Brooklyn Nets–Los Angeles Clippers 102–93

A Clippers nem bírta az iramot. Több kinti játékos (Redick, Barnes, Bullock) is sérült, ráadásul 24 órával korábban még Bostonban volt nehéz meccse a gárdának – kicsit ennek is köszönhető, hogy a két középső negyedet a Brooklyn 63-37-re nyerte, a végén már csak a 23 pontos hátrány kozmetikázására volt lehetősége a vendégeknek. Blake Griffin hiába harcolt ki 13 büntetőt, mezőnyből 2/8-cal dolgozott, gyakorlatilag csak Chris Paul és Jamal Crawford dicsérhető a Los Angelesből. Beszédes adat, hogy Paul mindössze 2 gólpasszt tudott kiosztani – és ez inkább a csapat hibája, amely alig 37 százalékkal tüzelt mezőnyből.

Érdekes statisztika. Bár Chris Pault sokkal magasabban jegyzik, mint Deron Williamst, a két sztárirányító egymás elleni mérlege 15–5 Williams javára.

Egy újabb nagy találkozás. Doc Rivers tegnap Bostonban járt, ma pedig több egykori játékosával futott össze. Paul Pierce egészen elfogadhatót nyújtott (10 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz), Kevin Garnett pedig nem hazudtolta meg önmagát, mindent bevetett Blake Griffin ellen – faultgondok miatt mindössze 15 percet töltött a pályán, de megérte, sikerült elbizonytalanítania ellenfelét.

Közel egy hónap után egy kis reménysugár. Ennyi ideje képtelen volt megverni pozitív mérlegű csapatot a sérülések sújtotta Nets, ma viszont sikerült – az már csak hab volt a tortán, hogy sorozatban harmadik sikerével 8–14-re javította mérlegét, egyúttal egyre közelebb van a playoff-helyekhez.

Andray Blatche remekelt ma – szükség lesz rá később is. Az erőcsatár-center szokásához híven nagyon jól ugrott be a padról, 21 pontot és 9 pattanót szorgoskodott össze. Holnap is villoghat, mert Brook Lopez amint formába lendült, menetrendszerűen megint megsérült a bokája. Lopez elutazik a csapattal Detroitba, talán nem olyan súlyos a gond, de ha pályára is lép, nem lesz százszázalékos.

A Nets legjobb dobói: Johnson 21/12, Blatche 21, Lopez 16
A Clippers legjobb dobói: Paul 20/3, Crawford 19/6, Griffin 12.

Portland Trail Blazers–Houston Rockets 111–104

20–20. LaMarcus Aldridge, a Blazers erőcsatára volt a nap hőse Portlandben: 31 pontját 12/22-es mezőnnyel érte el, emellett karriercsúcsot jelentő 25 lepattanót kapkodott össze, sőt 2-2 blokk, labdaszerzés és gólpassz is belefért – nem véletlen, hogy idén már másodszor harsant fel a portlandi csarnokban neki címezve az 'MVP! MVP!' rigmus. Ez volt egyébként Aldridge negyedik 20–20-as meccse pályafutása során, ő a negyedik Blazers-játékos, akinek sikerült ez a bravúr.

Visszavágó. November elején a Rockets 116–101-re nyert a Blazers csarnokában, ez volt az idei két hazai vereségükből az egyik, így a presztízs is hajtotta a Portlandet.

44 percig izgalmas volt. A Rockets remekül tartotta magát majdnem végig, Dwight Howard felvette a kesztyűt a palánkok alatt (32 pont, 17 pattanó, 3 blokk), James Harden (25 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) sokoldalúan játszott – aki egy kicsit kilógott, az a félelmetes csuklóval megáldott Chandler Parsons, őt Nicolas Batum nagyon szépen limitálta egy negyedik negyed eleji megingást leszámítva, amikor két hármast is betermelt. Patrick Beverley végig ott lógott Damian Lillard nyakán, a Blazers játékmestere rettenetes estén van túl (1/10 mezőnyből) – de ez sem volt elég. 97–95 után előbb Wes Matthews dobott kosarat, majd Batum vert be egy óriási hármast, végül Aldridge és Matthews is csinált egy 2+1-es játékot – innen már nem tudott felállni a Rockets, akiktől ez idő alatt egyetlen Harden-büntető érkezett.

Hiányzók, visszatérők. Kevin McHale, a Rockets vezetőedzője nem utazott el a csapattal édesanyja halála miatt, Ömer Asik sem játszhatott combizomsérülése miatt – visszatérhetett viszont Jeremy Lin, aki hat meccset volt kénytelen kihagyni kisebb térdsérülése után.

Brutális formában a Trail Blazers. Sorozatban tizedik alkalommal ért el legalább száz pontot a hazai csapat, így önbizalommal telve (és nyugati listavezetőként!) vághatnak neki négymeccses idegenbeli túrájuknak, amely vasárnap hajnalban Philadelphiában, verhető ellenfél ellen indul.

A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 31, Matthews 18/6, Lopez 16
A Rockets legjobb dobói: Howard 32, Harden 25/6, Parsons 14/6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik