Itt van Amerika
D. S. B.
2023.11.20 07:00

NHL: svéd klasszisának góljával verte a Wildot Stockholmban a Maple Leafs

Esélyt sem hagyott a címvédő Vegas Golden Knightsnak a házigazda Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti hétfői játéknapján. A Global Series keretein belül rendezett vasárnapi, stockholmi mérkőzést a Toronto Maple Leafs svéd klasszisa, William Nylander nyerte meg csapatának hosszabbítás után 4–3-ra a Minnesota Wild ellen.

Svéd klasszisa, William Nylander döntötte el a Toronto Maple Leafs Minnesota Wild elleni stockholmi meccsét (Fotó: Getty Images)

 

A Toronto a napokban huszáros hajrával fordított Nylander és John Tavares egy-egy góljával és két-két gólpasszával és nyert 3–2-re a Detroit Red Wings ellen, ám a Maple Leafs még a svéd fővárosban maradt, hiszen a Minnesota Wild ellen is a stockholmi Avicii Arénában lépett jégre.

A mérkőzés fordulatos csatát hozott, a Wild bő két és fél perc után vezetett, de a harmadik harmad elejére 3–1-re fordítottak a kanadaiak. A Minnesota viszont talpra állt, két és fél perc alatt két gólt lőve mentette hosszabbításra a mérkőzést, de ott három perc elteltével William Nylander a Maple Leafs javára eldöntötte a találkozót.


KI MÁS? – ÍRTA X-OLDALÁN A MAPLE LEAFS NYLANDER FOTÓJA MELLÉ


Értékes győzelmet aratott hazai jégen a Pittsburgh Penguins, amely némi meglepetésre simán, 3–0-ra nyert a címvédő Vegas Golden Knights ellen, amely legutóbbi négy mérkőzéséből hármat is elbukott – annyit, mint az azt megelőző 15-ön összesen.

NHL
ALAPSZAKASZ

Minnesota Wild–Toronto Maple Leafs 3–4 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 5–2
Pittsburgh Penguins–Vegas Golden Knights 3–0
Chicago Blackhawks–Buffalo Sabres 2–3
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 1–3
2023.11.14 22:14:14

Amerikai sportok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Anélkül, hogy ezt elvitatnánk, elismerve, hogy a sikerben mindig nagyon sok ember munkája van, mégiscsak hajlamossá váltam annyira leegyszerűsíteni a dolgot, hogy azt mondjam: minden csapatsikernek az alapja egy (kettő, három...) nagy sportoló.

2023.10.31 09:53:49

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Lakers klasszisa addig nem akar visszavonulni, amíg nem játszott együtt fiával, Bronnyval.

2023.10.20 23:52:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Juhász Dorkánál az olimpiai szereplés az egyik nagy álom.

2023.05.25 22:43:01

Amerikai sportok nemzetisport.hu

2023.04.17 08:15:40

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Denver Nuggets hozta a kötelezőt és esélyt sem adott a Minnesotának.