NHL: Ovecskinék újra előnyben, továbbjutott a St. Louis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 08:19
null
Nicklas Bäckström vezérletével a Washington kiütötte a Carolinát a párharc ötödik meccsén (Fotó: Getty Images)
A Washington Capitals hazai környezetben 6–0-ra kiütötte a Carolina Hurricanest az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában, ezzel 3–2-re ismét vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A St. Louis Blues 3–2-re nyert a Winnipeg Jets ellen, így 4–2-es összesítéssel bejutott a Nyugati főcsoport elődöntőjébe.

 

A Washington és a Carolina párharcában az ötödik mérkőzést is a hazai csapat nyerte meg – ezúttal nagyon simán, 6–0-ra –, így a fővárosiak egy győzelemre kerültek a továbbjutástól. A Capitalsben Nicklas Bäckström két gólt és két gólpasszt, Alekszandr Ovecskin egy gólt és két asszisztot jegyzett, míg Braden Holtby harminc védést mutatott be, és pályafutása során hetedszer hozott le meccset kapott gól nélkül a Stanley-kupa rájátszásában.

A Washington három gólját emberelőnyből, egyet büntetőből ütötte.

A St. Louis és a Winnipeg csatájában először nyert mérkőzést a hazai együttes, s ez a győzelem a Blues továbbjutását jelentette. A St. Louisban Jaden Schwartz triplázott, a 23. másodpercben szerzett első találata a franchise történetének harmadik leghamarabb ütött gólja volt a playoffban.

Egy vendéggyőzelem, egy hazai. Egy vendég, egy hazai. És most megint egy vendég. Folytatódott a sorminta a Nashville és a Dallas párharcában, Jason Dickinson és Alekszandr Radulov duplájára alapozva vendégként ezúttal a Stars nyert, amelyet egy győzelem választ el a főcsoport-elődöntőtől.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 6–0
(1–0, 2–0, 3–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Washington javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Nashville Predators–Dallas Stars 3–5
(1–1, 1–3, 1–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Dallas javára
St. Louis Blues–Winnipeg Jets 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a St. Louis javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik