NBA: a 226 centis kosarast is átzsákolták a gálán – videó

GY. F./H. D.GY. F./H. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.16. 10:02
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) Chicagóban zajló All Star-hétvégéjének második napján rendezték meg többek között a zsákoló- és tripladobóversenyt is – és ahogy az ilyenkor lenni szokott, igazán különleges mutatványokat láthatott a közönség.

Az NBA All Star-gálájának kétnapos felvezetése a „Feltörekvő csillagok” – az első- és másodévesekből összeállított együttesek – mérkőzésével kezdődött, amelyen az amerikai csapat 151–131-re iskolázta le a világ többi részét, vagyis az NBA légiósaiból összeállított együttest, amelynek tagja volt Luka Doncic is. A szlovén játékos a nagyszünet előtt félpályás triplával jelentkezett, de a túloldalon is adódtak izgalmak: Zion Williamson például egy zsákolásánál meghajlította a palánkot, szintén az első félidő végén. A találkozó legértékesebb játékosa az amerikai Miles Bridges lett, aki parádés zsákolásokkal szórakoztatta a nézősereget, ráadásul húsz pontot is szórt.

A második napon zsákoló- és tripladobóversenyt is. Előbbit Derrick Jones Jr. (Miami Heat) nyerte meg, ám az egyik legnagyobb tapsot a 2016 után ismét második helyen záró Aaron Gordon (Orlando Magic) kapta, miután a 226 centiméter magas Tacko Fallt átugorva zsákolt egyet. A tripladobóversenyben Buddy Hield, a Sacramento Kings játékosa végzett az első helyen.

A győztes Derrick Jones Jr. zsákolásai a gáláról:

NBA on Twitter

every dunk from 2020 #ATTSlamDunk champion @TheRea1DJones! #HEATTwitter #StateFarmSaturday https://t.co/ptfSxPGZ0T



Aaron Gordon Tacko Fallt átugorva zsákolt:

NBA on Twitter

AARON GORDON DUNKS OVER TACKO FALL! #StateFarmSaturday on @NBAonTNT https://t.co/cMmRjnnTzN



A Skills Challenge nevű, labdavezetésből, passzolásból és kosárra dobásból összegyúrt ügyességi vetélkedőt Bam Adebayo, a Miami Heat centere nyerte meg.

NBA on Twitter

Bam Adebayo defeats Domantas Sabonis in the Finals to win the #TacoBellSkills challenge! #NBAAllStar WATCH #StateFarmSaturday on @NBAonTNT https://t.co/jLtuRx0wSl



A fő mérkőzésen több változtatás is életbe lép majd a január 26-án elhunyt Lakers-legenda, Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et – Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést. Részletek az új rendszerről itt!

NBA
Hétfő, 2.00:
All Star-hétvége, Chicago (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik