MLB: Correa nem ment át a Giants fizikai felmérőjén, a Metsben folytathatja

Vágólapra másolva!
2022.12.21. 18:03
null
Meghiúsult Carlos Correa és a Giants üzlete, így a Mets lehet a befutó (Fotó: Getty Images)
Bár korábban 13 évre 350 millió dollárért megállapodott az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő San Francisco Giants együttesével Carlos Correa, a játékos végül a New York Metsben folytathatja pályafutását.    

 

Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint a 28 éves baseballozó 12 évre, 315 millió dollárért cserébe ír alá a Metshez azután, hogy a Giants fizikai felmérőjén nem felelt meg. Ez még a Metsnél is vár rá, miután nyolcéves pályafutása alatt hétszer is a sérültlistán szerepelt.

Correa szerződése lehet az MLB történetének negyedik legnagyobb összegű megállapodása. A listát Mike Trout vezeti, aki 12 évre 426,5 millió dollárért hosszabbított 2019-ben a Los Angeles Angelsszel. A második Mookie Betts tavalyi szerződése a Los Angeles Dodgersszel, amely 12 évre 365 milliót garantál a számára, a harmadik pedig a New York Yankeeszel néhány hete hosszabbító Aaron Judge, aki kilenc évre 365 millió dollárért írt alá.

A New York-i csapatnak – amennyiben a felek aláírják a megállapodást – rekordot jelentő 110 millió dollárnyi luxusadót kell majd fizetnie jövőre. A csúcsot a Los Angeles Dodgers tartja, amely 2015-ben 44 millió dollárt fizetett.

A 28 éves Correa tavaly 105,3 millió dollárért a Minnesota Twinshez szerződött, de a megállapodás része volt, hogy idén ha akar és tud, akkor csapatot válthat.

A Puerto Ricó-i baseballozó a legutóbbi szezonban közel 30 százalékos hatékonysággal ütött, és 22 hazafutást ért el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik