Játékossors: a volt 1/1-es NBA-sztár az NFL-ben is kipróbálhatja magát?

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 12:27
null
Anthony Edwards úgy gondolja, az NFL-ben is megállná a helyét (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves sztárja, Anthony Edwards egy interjúban elmondta, szívesen kipróbálná magát a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) is.     

Az Egyesült Államokban nem szokatlan jelenség, hogy a fiatalok iskola mellett több sportágat is űznek párhozamosan és ez Anthony Edwardsnal sem volt másképp. A 2020-as játékosbörze (draft) első választottja általános iskolában még amerikai futballista szeretett volna lenni, ám a testvérei beszélték rá végül, hogy a kosárlabda mellett tegye le a voksát. Edwards „futballkarrierje” során játszott futóként, cornerbackként, de még irányítóként is és akkoriban az ország egyik legtehetségesebb kiszemeltjeként tartották számon.

A volt 1/1-es azOpen Thoughtscímű podcastben beszélt róla, hogy még mindig nem adta fel az álmát és reálisnak tartja, hogy kipróbálja magát az NFL-ben is. „Úgy gondolom, én lehetnék az első” – mondta magabiztosan az NBA-sztár arra utalva, hogy még nem volt olyan játékos, aki mindkét ligában pályára lépett.

A Minnesotával jelenleg a Nyugati konferencia élén álló Edwards azonban azt is elmondta, még vannak „bejezetlen ügyei” a kosárlabdapályán, így egyelőre még biztosan abba fekteti minden energiáját. Az biztos, hogy a jelenleg 26 pontot, 6 lepattanót és 5 gólpasszt átlagoló kiscsatár mindössze 22 éves, így van még bőven ideje, ha komolyan gondolja az elképzeléseit.

Egyébként nem Edwards az első NBA-s, aki kacérkodott már a váltás gondolatával, hiszen minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, LeBron James több ajánlatot is kapott karrierje elején NFL-csapatoktól, de egyik sem volt számára elég meggyőző, hogy otthagyja a kosarat.

EZT AZ NFL-BEN SEM LENNE KÖNNYŰ MEGÁLLÍTANI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik