NFL: a kapufán múlt – Bradyék győzni tudtak a Patriots ellen

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.04. 06:37
null
Tom Brady minden bizonnyal utoljára lépett pályára a Gillette Stadiumban (Fotó: Getty IMages)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 4. fordulójában a Tampa Bay Buccaneers 19–17-re legyőzte a New England Patriotsot.

 

Ahogyan arra számítani lehetett, a Patriots szurkolótábora óriási üdvrivalgással fogadta az ellenfélként visszatérő Tom Bradyt, már a kifutásánál felrobbant a stadion.


Sokan arra számítottak, hogy a Bucs támadósora pontzuhatagot rendez Foxborough-ban. Nos, zuhatag az valóban volt, csak nem pontokban: az eső miatt a mérkőzés elején mindkét támadósor szenvedett, zsinórban három puntot láthattunk. A Tampa a második támadásában mezőnygólig jutott, Brady pedig megpasszolta karrierje 80 359. yardját, amivel megdöntötte Drew Brees NFL-rekordját (0–3).


Az első negyed végén Mac Jones eladta a labdát, de a Buccaneers nem tudott büntetni, Ryan Succop 36-ról hibázott.

A folytatásban az újonc QB javított, s egy hosszú támadósorozat végén Hunter Henrynek osztott ki TD-passzt (7–3). Az első félidő végén a Buccaneers ismét mezőnygólt rúgott, egy pont különbség volt a két csapat között a szünetben.

Sokáig nem történt semmi a harmadik negyedben, majd a játékrész végén felpörögtek az események: Ronald Jones futott touchdownjára azonnal válaszolt a Jones vezette offense (14–13).

Az utolsó játékrészben a mezőnygólok döntöttek: Succop kétszer is bevágta a labdát a póznák közé, míg Nick Folk egy perccel a meccs vége előtt 56 yardról kapufát rúgott. A kihagyott hárompontos azt jelentette, hogy Tom Brady győzni tudott korábbi sikereinek helyszínén (17–19).

A meccs végén sokan várták a Brady–Belichick találkozót a pálya közepén, de egy rövid öleléssel letudták a felek a „randevút”.


Ami a vasárnap esti meccseket illeti, az Arizona Cardinals meglepetésre kiütötte a Los Angeles Ramst, a Seattle Seahawks idegenben győzött a San Francisco 49ers ellen. Aaron Rodgers és a Packers simán verte a Pittsburgh Steelerst, a Denver Broncos nem jelentett akadályt a Baltimore Ravensnek.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
4. FORDULÓ

Los Angeles Rams–Arizona Cardinals 20–37
San Francisco 49ers–Seattle Seahawks 21–28
Denver Broncos–Baltimore Ravens 7–23
Green Bay Packers–Pittsburgh Steelers 27–17
New England Patriots–Tampa Bay Buccaneers 17–19
KORÁBBAN
Cicinnati Bengals–Jacksonville Jaguars 24–21
Atlanta Falcons–Washington Football Team 30–34
Buffalo Bills–Houston Texans 40–0
Chicago Bears–Detroit Lions 24–14
Dallas Cowboys–Carolina Panthers 36–28
Miami Dolphins–Indianapolis Colts 17–27
Minnesota Vikings–Cleveland Browns 7–14
New Orleans Saints–New York Giants 21–27
New York Jets–Tennessee Titans 27–24
Philadelphia Eagles–Kansas City Chiefs 30–42

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik