NBA: Bryantre emlékező mezben játssza a döntő 5. meccsét a Lakers

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2020.10.08. 12:07
null
Bryantre emlékezik a Lakers a döntőben (Fotó: AFP)
A végső győzelemtől egyetlen sikerre álló Los Angeles Lakers a januárban tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryantre emlékező mezben lép pályára az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) döntőjének ötödik mérkőzésén.

A Los Angeles-i együttes a Miami Heat elleni, győztesen megvívott negyedik találkozó után jelentette be, hogy a fekete színű mezben próbálja megszerezni a klub történetének 17. bajnoki gyűrűjét.

A Lakers a fináléban eredetileg a második mellett a hetedik találkozón szerette volna a különleges felszerelést viselni, ám mivel a – magyar idő szerint – szombat hajnali összecsapáson bajnok lehet az együttes, azzal a kéréssel fordult a ligához, hogy már most ismét azt viselhessék. Ehhez az NBA hozzájárult.

Az aranysárga-lilák ebben a rájátszásban mind a négy meccsüket megnyerték a Kobe Bryant beceneve után Fekete Mambának elnevezett mezben.

Az ötszörös bajnok Bryant, aki pályafutása mind a húsz szezonját a Lakersben játszotta, nyolc másik emberrel együtt januárban, helikopterbalesetben veszítette életét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik