MLB: újabb győzelmével bajnok a San Francisco Giants

Vágólapra másolva!
2012.10.29. 07:53
null
A Giants a döntő negyedik meccsén is győzött... (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai profi baseball-liga nagydöntője, a World Series negyedik meccsén is győzött a San Francisco Giants a Detroit Tigers ellen, ezzel 2010 után ismét bajnokságot nyert.

 

... majd ünnepelt
... majd ünnepelt

A nagydöntő eddigi legszorosabb meccsét játszotta a Giants és a Tigers, ugyanis míg az első meccsen öt (8–3), a másodikon és a harmadikon két-két ponttal (2–0, 2–0) győzött, a negyedik összecsapáson csak egy pont döntött. Az idegenben játszó San Franciscó-iak ezúttal 4:3-ra bizonyultak jobbnak.

A mérkőzés, amelyen a World Series folyamán először vezetett a Detroit, fordulatokban gazdag volt. Az első inninget még a vendégek nyerték 1–0-ra, majd a következőben a hazaiak szereztek két pontot, amivel fordítottak. A hatodik játékrészben születtek az újabb pontok, ekkor 2–1-es megoszlásban a Giants javára.

A meccs 3–3 után végül csak hosszabbításban, a tizedik inningben dőlt el: Marco Scutaro ütése után Ryan Theriot szerzett pontot.

A World Series legértékesebb játékosa a 2010-es fináléban betliző, ezúttal viszont remeklő Pablo Sandoval lett. A detroitiak veresége Omar Infante kéztörése miatt vált még fájdalmasabbá.

A Giants 2010 után lett ismét bajnok. A franchise történetének ez volt a második bajnoki címe azóta, hogy 1958-ban New Yorkból San Franciscóba költözött, összesen pedig a hetedik World Series-győzelmét ünnepelhette.

De nem csak a játékosok, hanem minden San Franciscó-i jól járt a győzelemmel
De nem csak a játékosok, hanem minden San Franciscó-i jól járt a győzelemmel

 

 

MLB, WORLD SERIES
4. MÉRKŐZÉS
Detroit Tigers–San Francisco Giants 3–4
A Giants 4–0-s összesítéssel megnyerte a döntőt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik