I. SZ.
2020.12.27 10:47 Frissítve: 2020.12.27 11:58

Vízilabda: Benedek Tibor az elmúlt húsz év legjobbja a szakportálnál

A total-waterpolo.com vízilabdás szakportál szavazásán Benedek Tibort választották meg az elmúlt húsz év legjobb vízilabdázójának.

Benedek Tibort választották meg az elmúlt 20 év legjobbjának (Fotó: Tumbász Hédi, 2018)

A több mint 50 ezer szurkoló és 40 szakember voksai alapján kialakult listán hatalmas fölénnyel zárt az élen az idén elhunyt Benedek Tibor, 48 pontja másfélszerese a második helyen végző szerb Vladimir Vujaszinovicsénak (32).

Benedek Tibor a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo közös játékán, amely a minden idők legjobb magyar vízilabdázóit rangsorolta, a negyedik helyen végzett Faragó Tamás, Kásás Tamás és Gyarmati Dezső mögött.

A tízes listára még két magyar fért fel, Kásás Tamás 31 ponttal a harmadik, Varga Dénes 13-mal az ötödik lett.

Az elmúlt húsz év álomcsapatában ugyanez a három magyar pólós szerepel. Ennek összeállítása: Josip Pavic (horvát) –  Varga Dénes, Kásás Tamás, Vladimir Vujaszinovics (szerb), Iván Pérez (spanyol), Benedek Tibor, Filip Filipovics (szerb).

 

A B-csapatban egy magyar, Kiss Gergely szerepel, a szurkolók álomhetesében Nagy Viktor a kapus, a mezőnyjátékosok közül Benedek Tibor, Kásás Tamás és Varga Dénes is bekerült.

A legjobb női vízilabdázónak az amerikai Maggie Stevenst választották meg, az álomcsapatok közül a B-be Stieber Mercédesz, a szurkolók kedvencei közé Horváth Patrícia került magyarként.

A 40 fős szakmai zsűriben Varga Zsolt, a Ferencváros edzője, Varga Dénes, az FTC játékosa, Bíró Attila, a női válogatott kapitánya és Benczur Márton, az UVSE női csapatának vezetőedzője szerepelt a magyarok közül.

Varga Zsolt álomcsapatába honfitársaink közül Szécsi Zoltán, Benedek Tibor, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Varga Dénes került be a szerb Vujaszinovics, Szlobodan Nikics páros mellett.

Varga Dénesnél Benedek és Kásás mellett Biros Péter a harmadik magyar (testvérét, Varga Dánielt is megemlítette, mint fő kimaradót), s ott van még a horvát Frano Vican, valamint három szerb, Vujaszinovics, Dusko Pijetlovics és Filip Filipovics is.

A női pólós zsűritagjaink közül Benzcur Kisteleki Hannát és Keszthelyi Ritát, Bíró pedig szintén Keszthelyit tette be az álomcsapatába.

A sajtót Magyarországról a vlv.hu képviselte, a férficsapatba Benedeket, Varga Dénest és Kásást szavazta be. A nőknél Merész Andrást kérte fel a portál, a korábbi kapitány Stieber Mercédeszt jelölte az álomcsapatba.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.