P. G. 2022.05.14 10:36 Frissítve: 2022.05.14 10:37

Vizes vb: Szeretnék itthon döntőt játszani! – Leimeter

A magyar női vízilabda-válogatott balkezese a góljai mellett védekezésben is hasznára válna a nemzeti csapatnak.

Leimeter Dóra (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Sohasem látott magasságokba jutott a magyar női vízilabda-válogatott – ezúttal a szó szoros értelmében, nemzeti csapatunk ugyanis csaknem két-ezer méterrel a tengerszint felett, a Madarasi-Hargita csúcsán köszöntötte fel a születésnapján Bíró Attila szövetségi kapitányt és Leimeter Dórát. A BVSC-Zugló balkezese életében először járt Erdélyben, s társaihoz hasonlóan maradandó élményekkel gazdagodott a csapatépítő edzőtábor során.

„Nagyon ritkán adatik meg, hogy a felkészülés elején ilyen impulzusokkal gazdagodjunk, az edzések mellett végre volt lehetőségünk kicsit kikapcsolódni, mielőtt belevágtunk a kemény munkába – elevenítette fel a túrát a 26 éves Leimeter Dóra.– Lelki feltöltődésként éltük meg ezt az egy hetet, csodás tájakat jártunk be, a születésnapi köszöntés miatt nekem különösen emlékezetes marad az edzőtábor. Szívélyes fogadtatásban részesítettek minket a helyiek, előfordult, hogy a mellettünk elhaladó autóból ránk dudáltak, vagy éppen az éttermek teraszáról integettek nekünk. Nagyon jó érzés volt látni, hogy mennyit jelent nekik a magyar válogatott, bízom benne, hogy a mi látogatásunk is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több fiatal kezdjen el vízilabdázni a térségben.”

Az összetartásról hazatérve nem kevésbé festői környezetben, a Margitszigeten folytatja felkészülését nemzeti csapatunk, ezúttal azonban már a munkáé a főszerep.

„A napokban ízelítőt kaphattunk abból, mi vár ránk az előttünk álló három hét során, a szakmai stábot ismerve hamar jó erőállapotba kerül a csapat  – utalt nevetve a kemény alapozásra a válogatott balkezese. – Hosszú volt az idény, ráadásul a bajnokság miatt bőven maradt bennem hiányérzet, a BVSC-vel szerettünk volna érmet szerezni, ami sajnos az idén nem jött össze. A hazai rendezésű világbajnokság ugyanakkor mindenkiben tartja a lelket, az előttünk álló jó egy hónapra félretesszük a negatív gondolatokat, s kizárólag a közös célra összpontosítunk. Sokat segít, hogy jó közösséget alkotunk, a legtöbben már régről ismerjük egymást, és az újak is gyorsan beilleszkedtek. Sokat nevetünk az edzéseken, de arra figyelünk, hogy megmaradjon a kellő egyensúly, azaz a jó hangulat ne menjen át szeleburdiságba.”

A magyar válogatott a fővárosból előbb Veszprém, majd Szeged felé veszi az irányt, ahol a nemzetközi elithez tartozó riválisokkal készül majd együtt a júniusi világbajnokságra.

„Ismerjük a teljes programot a vébé rajtjáig, az ausztrál és az amerikai válogatottal is lesz lehetőségünk együtt edzeni egy-egy hetet, ami azért is hasznos, mert a nem európai csapatokkal ritkábban találkozunk – tekintett előre Leimeter. – Sok világverseny van már a hátunk mögött, de a hazai rendezésű tornák légkörét nem lehet megszokni, már akkor is libabőrös leszek, ha rágondolok, milyen hangulat vár ránk a Hajósban. Az éremszerzést elvárja tőlünk a közvélemény, ahogyan mi is magunktól, de jó lenne szintet lépni, világbajnoki döntőt játszani. Nagyon várom már a vébét, s mindent megteszek annak érdekében, hogy a góljaim mellett védekezésben is hasznára váljak a csapatnak.”          

2022.02.24 12:48:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

a Gyarmati sors a huszadik századról szól, szűkebben a nekünk rendelt változatáról.

2022.02.21 22:35:38

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 70 éves Magas István közgazdászprofesszor anno nem is várta, hogy átfogó ismeretekkel bírjak a tudományágából, de ezzel nem csupán én vagyok így, hanem tisztelőinek zöme is az uszodából. Merthogy ott Magas „Öcsi” volt és marad, nem mellesleg olimpiai ezüstérmes (1972), kétszer világbajnoki második (1975, 1978) és Európa-bajnok (1977) pólós.

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.