R. P.
2023.09.18 13:55 Frissítve: 2023.09.18 14:20

Női vízilabda: ők 28-an alkotják az első összetartás keretét

Kihirdette a magyar női vízilabda-válogatott első, szeptember 25-26-i összetartására meghívott játékosok névsorát Mihók Attila és Cseh Sándor, a két szövetségi kapitány.

Cseh Sándor és Mihók Attila (Fotó: waterpolo.hu)

Huszonnyolc játékost vár az első keretedzésekre a kapitánypáros – írja közleményében a magyar szövetség. A többség a BL-selejtezőkről érkezik (kivéve a kiemelt egrieket), azaz úgymond lendületből kanyarodnak rá a lányok erre a különleges alkalomra, hiszen első ízben találkoznak így, együtt a két új szakvezetővel, Mihók Attilával és Cseh Sándorral, valamint az új stábbal.

„Minél több mindenkit szeretnénk látni, mit tudnak mutatni egy egymás elleni játékban, ehhez egy-egy csapatot alakítunk ki két-két sorral, ezért kaptak ennyien meghívót – magyarázta Mihók Attila. – Alapként a tavalyi Universiade-csapat, illetve az elmúlt egy-két évben a bővebb felnőttkeret tagjaként már számba vett lányokat hívtuk meg az eddigi válogatottak mellé.”

Cseh Sándor társkapitány jelezte: kivételesen nem a szigeten találkoznak a hölgyek.

„Vidéki helyszínen tervezzük az összetartást, hogy a lehető legkevesebb mozgás legyen és a lányok minél jobban tudjanak koncentrálni mindenre, amit kérünk tőlük: elsősorban a szárazföldi munkára, a megbeszélésekre, a sok videózásra.”

NŐI VÍZILABDA
Női válogatott összetartás (szeptember 25-26.)
Játékosok:
Ármai Zita (BVSC), Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Jancsó Patrícia (BVSC), Katona Zsófi (Eger), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataró – Spanyolország), Kiss Alexandra (FTC), Kuna Szonja (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Mahieu Géraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Pál Réka (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szellák Csenge (Eger), Szilágyi Dorottya (Eger), Torma Luca (Eger), Vályi Vanda (FTC)

2023.09.25 20:42:36

Vízilabda nemzetisport.hu

A 2023–24-es idény férfi vízilabda ob I-es menetrendje, eredményei, az alapszakasz tabellája.

2023.09.12 19:18:52

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ezen kívül már csak egy dobásunk maradna.

2023.09.04 22:40:08

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. ketten erősebbek együtt

2023.08.24 23:53:31

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Garancia arra már inkább van, hogy Bíró Attila edzőként hamarosan újra megtalálja a helyét. Ha én klub- vagy szakosztályvezető lennék, már hívnám is.