P. G.
2023.03.22 08:51 Frissítve: 2023.03.22 10:01

Női vízilabda: Egedi Gábor bízik a fiatalokban

A spanyol női vízilabda-bajnokság élvonalában hatodik helyen álló CN Catalunya magyar vezetőedzője, Egedi Gábor szerint megfiatalított csapata jócskán túlszárnyalta az elképzeléseket.

A spanyol Catalunya magyar edzőjének megfiatalított csapata jócskán túlszárnyalta az elképzeléseket


Az idény előtt a bennmaradást tűzték ki célul a spanyol élvonalbeli női vízilabda-bajnokságban szereplő Catalunyánál, a klub ugyanis anyagi gondokkal küzd, így öt meghatározó játékost is kénytelen volt szélnek ereszteni tavaly nyáron. A távozókat saját nevelésű fiatalok pótolták, köztük 2008-as születésűek, az együttes magyar vezetőedzője, Egedi Gábor pedig a kialakult nehéz helyzetben megfelelt a kihívásnak, stabil középcsapatot alakított ki a tehetségekből.

„Az anyagi nehézségek miatt a vezetőséggel együtt arra jutottunk, hogy az utánpótlásból építünk be játékosokat a felnőttcsapatba – mondta lapunknak a szakember, aki nyolc éve irányítja a Catalunyát, korábban a klub játékosa is volt. – Amikor összeállt a keretünk, arról beszélgettünk, hogy szeretnénk elkerülni a kiesést, ehhez képest tizennyolc forduló után a hatodik helyen állunk a tizenkét csapatos bajnokságban, vagyis jócskán túlszárnyaltuk az elképzeléseket. Serdülőkorú lányoknak kell helytállniuk az első osztályban, a tizenkilenc éves kapusunk már-már rutinosnak számít, de tehetségét mutatja, hogy meghívót kapott a spanyol válogatottba is. Sajnos tisztában vagyunk vele, hogy nehéz lesz megtartanunk a fiatalokat, mert anyagilag nem tudjuk felvenni a versenyt az élcsapatokkal, és bár nem könnyű évről évre a nulláról kezdeni az építkezést, a korosztályos együtteseinkben van potenciál. A medencében két-három mérkőzést leszámítva tartottuk a lépést a »nagyokkal«, a közvetlen riválisokon pedig az utolsó negyedben kerekedtünk felül.”

A Catalunyának még az európai kupaindulásra is van esélye, ám Egedi Gábor szerint csapata még nem áll készen arra, hogy megméressen a nemzetközi porondon. A klub szisztematikus építkezését mutatja, hogy néhány éve még a harmadosztályban szerepelt, a magyar szakember pedig továbbra is a fokozatosságban és a saját nevelésű fiatalok beépítésében hisz.

2023.05.24 00:42:32

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nincsenek légiósok, a gárda fiatal, sok van még benne. Ezt már az edző, Szivós Márton mondta, aki hihetetlenül hálás a fiúknak, hogy partnerei voltak mindenben. Ez egyébként oda-vissza igaz, másként nem lehet. Kétségtelen, ha siker van, akkor minden szép és jó, de a Honvéd-pólósokon most tényleg nem lehet fogást találni.

2023.04.22 10:38:52

Vízilabda nemzetisport.hu

Zákonyi S. Tamás 149 perces alkotása a magyar vízilabdázás legutóbbi dicső korszakát mutatja be.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.