Női vízilabda: Egedi Gábor bízik a fiatalokban

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2023.03.22. 08:51
null
A spanyol Catalunya magyar edzőjének megfiatalított csapata jócskán túlszárnyalta az elképzeléseket
A spanyol női vízilabda-bajnokság élvonalában hatodik helyen álló CN Catalunya magyar vezetőedzője, Egedi Gábor szerint megfiatalított csapata jócskán túlszárnyalta az elképzeléseket.


Az idény előtt a bennmaradást tűzték ki célul a spanyol élvonalbeli női vízilabda-bajnokságban szereplő Catalunyánál, a klub ugyanis anyagi gondokkal küzd, így öt meghatározó játékost is kénytelen volt szélnek ereszteni tavaly nyáron. A távozókat saját nevelésű fiatalok pótolták, köztük 2008-as születésűek, az együttes magyar vezetőedzője, Egedi Gábor pedig a kialakult nehéz helyzetben megfelelt a kihívásnak, stabil középcsapatot alakított ki a tehetségekből.

„Az anyagi nehézségek miatt a vezetőséggel együtt arra jutottunk, hogy az utánpótlásból építünk be játékosokat a felnőttcsapatba – mondta lapunknak a szakember, aki nyolc éve irányítja a Catalunyát, korábban a klub játékosa is volt. – Amikor összeállt a keretünk, arról beszélgettünk, hogy szeretnénk elkerülni a kiesést, ehhez képest tizennyolc forduló után a hatodik helyen állunk a tizenkét csapatos bajnokságban, vagyis jócskán túlszárnyaltuk az elképzeléseket. Serdülőkorú lányoknak kell helytállniuk az első osztályban, a tizenkilenc éves kapusunk már-már rutinosnak számít, de tehetségét mutatja, hogy meghívót kapott a spanyol válogatottba is. Sajnos tisztában vagyunk vele, hogy nehéz lesz megtartanunk a fiatalokat, mert anyagilag nem tudjuk felvenni a versenyt az élcsapatokkal, és bár nem könnyű évről évre a nulláról kezdeni az építkezést, a korosztályos együtteseinkben van potenciál. A medencében két-három mérkőzést leszámítva tartottuk a lépést a »nagyokkal«, a közvetlen riválisokon pedig az utolsó negyedben kerekedtünk felül.”

A Catalunyának még az európai kupaindulásra is van esélye, ám Egedi Gábor szerint csapata még nem áll készen arra, hogy megméressen a nemzetközi porondon. A klub szisztematikus építkezését mutatja, hogy néhány éve még a harmadosztályban szerepelt, a magyar szakember pedig továbbra is a fokozatosságban és a saját nevelésű fiatalok beépítésében hisz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik