D. S. B.
2023.02.05 18:58 Frissítve: 2023.02.05 19:04

LEN: Drávucz Rita a női vízilabda-bizottság tagja lett

A magyar női vízilabda-válogatott kétszeres olimpiai negyedik, világ- és Európa-bajnok egykori klasszisát, Drávucz Ritát beválasztották a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) frissen megalakult női vízilabda-szakbizottságába – számolt be róla a LEN hírlevele alapján a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ).

Drávucz Rita bekerült a LEN női vízilabda bizottságába (Fotó: waterpolo.hu)

„Még korábban Molnár Tamás vetette fel, mi volna, ha szerepet vállalnék ebben a bizottságban, ám ezt követően sok ideig nem kaptam hírt erről, nem tudtam mennyi szabadidőbe telik majd a társadalmi feladat ellátása, mik a tervek” – mondta a waterpolo.hu-nak Drávucz Rita.

„Végtelenül megtisztelő, hogy rám gondoltak, hogy azt érzik, tudok bármit is tenni a sportágért. Ugyanakkor még pontosítani szükséges, milyen feladatokkal is jár ez a pozíció. Merthogy amibe belefogok, azt szeretem jól csinálni, azt komolyan is veszem. És fontos kiemelni, hogy ezt a feladatot el kell helyeznem a puzzle-ben, merthogy sok szabad perccel momentán nem rendelkezem” – tette hozzá a korábbi vízilabdázó, aki a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatóságán is dolgozott, s a szervezet Nők a Sportban Bizottságának is tagja lett, amelyet az ő javaslatára Esélyegyenlőségi Bizottságnak neveztek át.

Drávucz Rita egyébként a II. kerület sportjáért dolgozik, s tagja a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) is.

A korábbi klasszis szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást. Kislánya, Flóra egy ritka genetikai rendellenességgel (Charcot-Marie-Tooth betegség) született, ami miatt az izomzata nem tudott felépülni, de a korábbi vízilabdázó mindent megtesz, hogy segítsen kislányának és sorstársainak.

„Flóra leendő műtétje anyagi fedezetének előteremtése a jelenlegi legfontosabb anyai feladatom, ennek a beavatkozásnak mindennel kapcsolatos szervezésével foglalkozom. Emellett – bár nehezen tudok bármi jóra nemet mondani – jól be kell osztanom a maradék kevés időmet, és sajnos a sportra jut a legkevesebb” – fejtette ki Drávucz Rita, aki elismerte, az elmúlt időszakban kissé eltávolodott az uszodáktól.

„Tíz éve hagytam abba a profi pályafutásomat, és bár 2017-ben volt egy pár évig tartó visszatérésem a sikeresen zárult Masters Világbajnokságot követően, elérkezett a pont, amikor éreztem, hogy ennyi elég volt, valósággal sokkolta egy-egy bajnoki hétvége sorozatterhelése a testemet minimális alatti edzésszámmal, nem beszélve a hideg vízről, ami nem hiányzik, ugyanakkor az úszás és a játék továbbra is fejben ellazít. A törpeuszkár segítőkutyával, Sámsonnal való közös séták és futások jól esnek. A vízilabdát persze szeretem, hogy ne szeretném, tartom a kapcsolatot a régi játszótársakkal, amikor tehetem, megnézem a tévében a meccseket, és természetesen figyelemmel követem a válogatottak szereplését. Kimondottan örülök, hogy Bíró Attila hosszú időre kapta meg a bizalmat, és ennek látszik is az eredménye” – hangsúlyozta Drávucz, aki elmondta, információt gyűjt a vízilabda jelenlegi állapotáról és lehetőségeiről, s a jó gyakorlatokat megvizsgálni.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.