Hajrá, fiúk, nyerjétek meg! – ezt üzenik olimpiai bajnok pólósaink a junioroknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 15:32
Amíg az olimpiai bajnokokkal felálló Millennium-csapatot a budapesti Masters-világbajnokságon csodálhatja a közönség, a junior vízilabda-válogatott Belgrádban, a korosztályos világbajnokságon csillogtatja a tudását. Világklasszis pólósaink és mesterük, Kemény Dénes is üzent a fiataloknak. 

Sőt, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke a keddi, Milano elleni mérkőzés után a két szabadnapot kihasználva a szerb fővárosba utazik, hogy szerdán a helyszínen tekintse meg Manhercz Krisztiánék utolsó csoportmeccsét Kanada ellen. Ha juniorjaink ezt a találkozót is megnyerik, akkor legközelebb pénteken szállnak vízbe a negyeddöntőben.

A junior-válogatottat egy mérkőzés választja el a vb negyeddöntőjétől (Forrás: waterpoloserbia.org)
A junior-válogatottat egy mérkőzés választja el a vb negyeddöntőjétől (Forrás: waterpoloserbia.org)


Horkai György együttese Dél-Afrika ellen kezdett a korosztályos vb-n, magabiztos,26–2-es győzelmetaratva. Ezt követte az olaszok elleni csoportrangadó, amely azért volt különösen érdekes, mert a tavalyi Eb-n, a negyeddöntőben példátlan vereséget szenvedtünk tőlük. A fiúk revánsot vettek az olaszok ellen,, hiszenellentmondást nem tűrően 7–2-re diadalmaskodtak. A felnőtt világbajnoki ezüstérmes csapatkapitány, Manhercz mellett centerposzton Simon Henrik is villogott, nem beszélve Vogel Somáról, akin egyszerűen nem találtak fogást az olaszok, nem túlzás: a szemüket is kivédte a kapusunk.

A kedd délelőtt könnyedebb meccset hozott:Egyiptomot 22–5-re múlta felüljunior-válogatottunk. Bár olimpiai bajnok pólósaink a napokban elsősorban a Budapesten zajlóMasters-világbajnokságra koncentrálnak, természetesen figyelemmel követik a fiatalok teljesítményét. Az NSO TV-n keresztül üzentek is nekik:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik