nemzetisport.hu 2017.08.08 15:32 Frissítve: 2017.08.08 15:33

Hajrá, fiúk, nyerjétek meg! – ezt üzenik olimpiai bajnok pólósaink a junioroknak

Amíg az olimpiai bajnokokkal felálló Millennium-csapatot a budapesti Masters-világbajnokságon csodálhatja a közönség, a junior vízilabda-válogatott Belgrádban, a korosztályos világbajnokságon csillogtatja a tudását. Világklasszis pólósaink és mesterük, Kemény Dénes is üzent a fiataloknak. 

 

Sőt, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke a keddi, Milano elleni mérkőzés után a két szabadnapot kihasználva a szerb fővárosba utazik, hogy szerdán a helyszínen tekintse meg Manhercz Krisztiánék utolsó csoportmeccsét Kanada ellen. Ha juniorjaink ezt a találkozót is megnyerik, akkor legközelebb pénteken szállnak vízbe a negyeddöntőben.

A junior-válogatottat egy mérkőzés választja el a vb negyeddöntőjétől (Forrás: waterpoloserbia.org)


Horkai György együttese Dél-Afrika ellen kezdett a korosztályos vb-n, magabiztos, 26–2-es győzelmetaratva. Ezt követte az olaszok elleni csoportrangadó, amely azért volt különösen érdekes, mert a tavalyi Eb-n, a negyeddöntőben példátlan vereséget szenvedtünk tőlük. A fiúk revánsot vettek az olaszok ellen,, hiszen ellentmondást nem tűrően 7–2-re diadalmaskodtak. A felnőtt világbajnoki ezüstérmes csapatkapitány, Manhercz mellett centerposzton Simon Henrik is villogott, nem beszélve Vogel Somáról, akin egyszerűen nem találtak fogást az olaszok, nem túlzás: a szemüket is kivédte a kapusunk. 

A kedd délelőtt könnyedebb meccset hozott: Egyiptomot 22–5-re múlta felül junior-válogatottunk. Bár olimpiai bajnok pólósaink a napokban elsősorban a Budapesten zajló Masters-világbajnokságra koncentrálnak, természetesen figyelemmel követik a fiatalok teljesítményét. Az NSO TV-n keresztül üzentek is nekik:

 

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.

2021.09.08 09:32:04

Vízilabda LAKNER GÁBOR

Szerdán 14 csapat részvételével kezdődik a félbevágott pólóidény.

2021.09.07 15:56:11

Vízilabda T. M.

Kedd délután a klub mindkét csapata megtartotta idény előtti sajtótájékoztatóját.

2021.08.13 23:49:59

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A későbbi FINA-elnök, Ante Lambasa kiemelte, hogy a magyarok – észjátékosok. Mindig tudják, mit miért kell csinálni a vízben, s emellett nem csupán az ellenfelekhez képesek alkalmazkodni, hanem a bíráskodáshoz is.