Férfi vízilabda ob I: OSC–FTC párharc lesz a bajnoki döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 21:16
OSC–Ferencváros párharcot rendeznek a férfi vízilabda ob I döntőjében. Az elődöntőben mindkét csapatnak egy mérkőzés kellett ahhoz, hogy lezárja a párharcát. Az OSC 11–10-re legyőzte a Szolnokot, az FTC pedig 11–9-re az Egert. Ezzel mindkét klub 9–0-s pontkülönbséggel jutott a bajnoki fináléba.
Nagy Viktorék nagyot küzdöttek, de az OSC az első meccsen kiharcolta a döntőbe jutást – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Dömötör Csaba)
Nagy Viktorék nagyot küzdöttek, de az OSC az első meccsen kiharcolta a döntőbe jutást – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Dömötör Csaba)

Ebben a szakaszban, a rájátszás első körében kialakul a helyosztók párosítása. Az összes párharc az egyik fél 7. pontjáig tart, a csapatok a középszakaszban egymás ellen szerzett pontokat magukkal hozzák. Az OSC és az FTC is 6–0-val várta az elődöntő szerdai mérkőzéseit, azaz egyetlen győzelem kellett neki a fináléba jutáshoz.

Az OSC az első negyedben Hárai Balázs duplájával 2–0-ra vezetett, de fordított a Szolnok. Aztán miután 6–4-re megint a fővárosi csapat állt jobban, ismét képes volt fordítani a vendégcsapat. Szatmári Kristóf góljával a negyedik negyed elején is a Szolnoknál volt az előny (8–9), ám ezután Drasko Brguljan kettő, Hárai egy találatot szerzett, és mindössze 13 másodperce maradt a Tisza-parti együttesnek. Ebbe már csak egy Pethe-István gól fért bele – az OSC nyert, és a döntőbe jutott.

Az FTC a szolnoki Burián Gergely megütése miatt két mérkőzésre eltiltott Varga Dénes és a sérült Sedlmayer Tamás nélkül állt ki az Eger ellen, s a válogatott csapatkapitánya nélkül csapatként aratott győzelmet. Kállay Márk, Nikola Jaksics és Sztefan Mitrovics egyaránt két gólt dobott. A 4–4-es első negyed után a másodikban elhúzott a Fradi, de a harmadik az Egeré volt. Csakhogy a hevesiek a záró periódusban egyetlen gólt sem szereztek, ami megpecsételte a sorsukat.

Az OSC és a Ferencváros bajnoki döntője az egyik fél harmadik győzelméig tart majd.

A Miskolc 14–7-re legyőzte a Debrecent, ezzel a két együttes párharcát 9–0-ra megnyerve elérte, hogy az 5. helyért küzdhessen, míg a hajdúságiak a legjobb esetben a 7. helyen végezhetnek.

A két csapatnak még várnia kell az ellenfélre, a Honvéd és a BVSC 2–2-ről induló csatájában ugyanis nem dönthetett az első mérkőzés, csak az volt a kérdés, melyik gárda szerez előnyt. A Honvéd kezdett jobban, ám a BVSC a második negyedben fordított, majd meg is nyerte az összecsapást, így szombaton eldöntheti a párharcot, míg a BHSE a harmadik találkozó kiharcolásának reményében száll vízbe Zuglóban.

Egy „emelettel” lejjebb, a 9–12. helyért folyó küzdelemben a Szentes lezárta a Szombathely elleni párharcot, míg a Pécs háromgólos sikerrel egyenlített a Tatabánya ellen – itt döntés szombaton.

Az alsóházban az UVSE könnyedén felülmúlta a KSI csapatát, így az UVSE a 13., a KSI a 15. pozícióért játszik majd. Az ellenfélre még várni kell, a másik ágon ugyanis a Vasas legyőzte a vendég Kaposvárt, ezzel 4–4-re egyenlített. Közöttük a szombati mérkőzés dönt arról, melyik együttes játszhat a 13. helyért.

A meccseken nem születhet döntetlen eredmény, a győztes minden esetben 3, a vesztes 0 pontot kap.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
RÁJÁTSZÁS
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
A-HÍD OSC ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA 11–10
(2–2, 1–1, 3–3, 5–4)
Nyéki uszoda, 800 néző. V: Tóth I., Homonnai D.
OSC: B. Mitrovics – Salamon, Manhercz K. 1, Bundschuh, HÁRAI 3, DRASKO BRGULJAN 3, Randjelovics 1. Csere: SEMAN 2, Kovács Gergő, Ubovics, Erdélyi, Tóth M., Burián 1. Edző: Vad Lajos
SZOLNOK: Nagy V. – Bátori, M. Alekszics 2, ANGYAL 2, D. Lazics 1, V. Rasovics, Zalánki 2. Csere: Jansik D., SZATMÁRI 2, Teleki, Szeghalmi, Pethe 1. Edző: Zsivko Gocics
Gól – emberelőnyből: 14/5, ill. 9/5
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Bátori (19. p.), Bundschuh (24. p.), V. Rasovics (29. p.), Angyal (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): M. Alekszics (27. p.), Zalánki (32. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–0 az OSC javára
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos:
– Megemelem a kalapomat a Szolnok előtt, mert ezer sebből vérezve is hatalmas csatára kényszerített minket. A játékunkon látszott, hogy rajtunk van a nyomás, sok helyzetet hibáztunk el, ami eddig nem volt jellemző ránk.
Zsivko Gocics: – Az OSC azt nyújtotta ellenünk, amit az egész idényben, és el kell ismerni, az eredmények alapján jobb nálunk. Ezzel együtt büszke vagyok a csapatomra, mert a játékosaim mindent beleadtak.

FTC-TELEKOM–ZF-EGER 11–9 (4–4, 3–0, 1–5, 3–0)
Komjádi uszoda, 800 néző. V: Rubos, Füzesi
FTC: VOGEL SOMA – VÁMOS 1, Jansik Sz., JAKSICS 2, Német T. 1, Younger 1, Sz. Mitrovics 2. Csere: Nikics 1, Pohl 1, Mezei, Kállay 2, Gór-Nagy. Edző: Varga Zsolt
EGER: VALICS – Sántavy, GYÁRFÁS 1, Hosnyánszky 3, Decker Á. 1, Rasovics 1, Vlahopulosz 2. Csere: Lukács D., Sánta 1, Biros B., Avramovics, Magyar, Kürti. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 2/2
Sárga lap: Dabrowski Norbert (14. perc), Varga Zsolt (23. p.)
Kipontozódott: Pohl (27. perc), Avramovics (27. p.), Sántavy (29. p.), Gór-Nagy (31. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– Összességében nehéz mérkőzéssé vált, de közben nem éreztem ennyire szorosnak, volt hét négy, nyolc öt, utána feljöttek. Általában ez szokott történni: ha egy csapat vezet és feljön az ellenfél, akkor elbizonytalanodik a játék képe. Örülök neki, hogy volt lélekjelenlétünk és koncentrációnk. Az elmúlt hét is ilyen volt azzal, hogy Varga Dénes szerepelhet-e, nehezebben megy az összerázódás két kulcsfigura kiesésével, hiszen Sedlmayer Tamás sérülés miatt nem játszott. De hoztuk ezt a mérkőzést, megvolt, visszahozta az Eger, megint megvolt, megint visszahozta az Eger, ez egy ilyen meccs volt. Hetedszer játszottunk velük ebben az évben, benne van a pakliban, hogy kifognak egy jó napot, mi pedig nem.
Dabrowski Norbert: – Nagyon jó vízilabda-mérkőzés volt, igazi elődöntő. Sajnálom, hogy nem megy tovább, mert szerettem volna még nézegetni a csapatomat, hogy egy ilyen bivalyerős Ferencváros ellen mit tud. Hétből hétszer ők nyertek, ami azt igazolja, hogy jobbak, de volt, amikor nem voltunk a pályán, év végére mégis eljutottunk oda, hogy egy pályán vagyunk a Fradival, ez pedig mindenképp előrelépés.

AZ 5–8. HELYÉRT
PANNERGY-MISKOLCI VLC–DEBRECENI VSE 14–7
(2–2, 4–2, 4–2, 4–1)
Miskolc, 300
néző. V: Vogel G., ifj. Kenéz Gy.
MVLC:
CSOMA – Banicsevics 1, Nagy Á., Bowen 2, Bedő 1, Lőrincz, SZTOJANOVICS 2. Csere: MISICS 4, Vadovics V. 1, MILICSICS 2, Hornyák, SZŐKE SZ., Vismeg Zs. 1. Edző: Sike József
DEBRECEN:
Kósik – Durík 1, Macsi P., Kovács Gábor, 1, FEKETE G. 4, Vidovics, Dőry. Csere: La Rosa 1, Fejős, Smitula, Dienes, Oltean. Edző: Miroszlav Bajin
Gól – emberelőnyből:
15/5, ill. 10/1
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/1
Kipontozódott:
Durík (19. p.), Nagy Á. (29. p.)
Kiállítva (végleg, cserével):
Fejős (28. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–0 a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Sike József: –
Mondtam a mérkőzés előtt a játékosaimnak, hogy csak nekünk van veszítenivalónk. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, de a folytatásban pontosabbak lettünk, elléptünk vetélytársunktól, és ekkor már vitt bennünket a lendület. Elégedett vagyok az eredménnyel, de nem titok, hogy néhány játékosunknak még javulnia kell az elkövetkező tíz nap során. A Debrecen sokat fejlődött, ám a mi állományunk erősebb, és ezt érvényesítettük.
Miroszlav Bajin: –
Nehéz és kemény csatát vívtunk, jó lett volna még szombaton is találkozni a miskolciakkal. Sajnos a második negyedtől sok gólt kaptunk, és a befejező játékrészre teljesen szétestünk. Gyengén védekeztünk, nem volt meg a játékunkban a kellő mozgás és ritmus, türelmetlenül pólóztunk, így pedig nem lehet eredményt elérni.

BUDAPESTI HONVÉD SE–BVSC-ZUGLÓ EUROLEASING 8–11 (4–3, 1–4, 2–2, 1–2)
Kőér utca, 200 néző. V: Csizmadia, Berki
HONVÉD: Decker A. – Illés S. 1, Juhász Zs., Kardos A. 1, Szirányi, SZIVÓS 2, MANHERCZ Á. 3. Csere: Kiss B. 1, Simizu, Kiss G., Simon R., Fülöp, Gregor. Edző: Merész András
BVSC: Györke – Létay, Szabó Bendegúz, Török B. 1, Kovács P., Mészáros Cs., PÁSZTOR 3. Csere: Czigány, Csapó M. 1, LAJKÓ 2, Várnai 1, ÁGH 2, Sugár P. 1. Edző: Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: 3/1, ill. –
Kipontozódott: Illés S. (29. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 5–2 a BVSC javára
MESTERMÉRLEG
Merész András:
– A pályaelőny ugrott, a munka ünnepét nagy munkával ünnepelte a két csapat. Bármilyen furcsa, az első negyedben buktuk el a mérkőzést, amikor akár négy nullára is vezethettünk volna. Nekünk ezután a Szőnyi úton kell vitézkednünk szombaton.
Szűcs Levente: – A bajnokság ezen szakaszában már benne vannak az ilyen hektikus meccsek. Ez hű volt egy Honvéd–BVSC rangadóhoz, elég parázs csata, de megőrizte a sportszerűségét. Most rajtunk a sor, miénk a nehezebbik feladat, mert otthon nyerni kell.

A 9–12. HELYÉRT
PVSK-MECSEK FÜSZÉRT–TATABÁNYAI VÍZMŰ SE 11–8
(4–2, 2–1, 4–1, 1–4)
Pécs, 200 néző. V: Tordai, Kollár
PÉCS: JÓZSA – Horváth Zs., CHILKÓ 4, CSACSOVSZKY E. 2, Zerinváry, Rakonjac 2, CSACSOVSZKY A. Csere: Csaba 1, Turnai A., Opacak 1, Jakab, Gál 1, Krizsán. Edző: Lukács Gergely
TATABÁNYA: BARABÁS – Fazekas, Kalanovics 1, Keresztúry, Máthé, MÁRKUS 1, KOLOZSI 1. Csere: KUNCZ 2, Szentesi 1, Katonás 1, Korbán 1, Hoppál, Várnagy. Edző: Zantleitner Tamás
Gól – emberelőnyből: 13/2, ill. 11/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Katonás (16. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Kalanovics (28. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 4–4
MESTERMÉRLEG
Lukács Gergely:
– Három negyeden keresztül úgy működött a csapat, ahogy elterveztük. Nagyon szerettünk volna újra elutazni Tatabányára, s ez a vágyunk teljesült, jelenleg ez a lényeg.
Zantleitner Tamás: – Csak akkor nyerhettük volna meg ezt a mérkőzést, ha minden helyzetünket értékesítjük. Úgy tűnt, a Pécs jobban „rápörgött” a találkozóra, mint mi.

METALCOM-SZENTES–AVUS SZOMBATHELY 12–11 (2–2, 4–4, 3–3, 3–2)
Szentes, 250 néző. V: Kovács Cs.T., Tóth S.
SZENTES: MEIXNER – Kiss K., NAGY M. 2, VÖRÖS 3, Pellei F. 2, SOMOGYI B. 2, Hriszoszpatisz 1. Csere: Kókai, Pellei K. 1, Tóth Gy., Hegedűs B. 1, Kuzmenko. Edző: Pellei Csaba
AVUS: Horváth A. – Irmes P., Ekler, Takács K., Kiss Cs. 2, BASZARA 3, Kurucz B. 1. Csere: KOVÁCS B. (kapus), Polovic 2, Baj, GARANCSY 3, Hajmási. Edző: Matajsz Márk
Gól - emberelőnyből: 9/1 ill. 10/1
Gól – ötméteresből: 1/1 ill. –
Kipontozódott: Kókai (22. p.), Irmes P. (22. p.), Somogyi B. (28. p.), Polovic (32. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 7–1 a Szentes javára
MESTERMÉRLEG
Pellei Csaba:
– Mi csak veszíthettünk ezen a mérkőzésen, ellenfelünk viszont felszabadultan játszhatott, ennek megfelelően borzasztóan nehéz összecsapáson vagyunk túl. Remekül felkészített Szombathely ellen sikerült nyernünk, ám nem állunk le, beleállunk a kilencedik helyért rendezendő csatába.
Matajsz Márk: – Nem feltett kézzel érkeztünk Szentesre, és az utolsó pillanatig nyílttá bírtuk tenni a találkozót. Sajnos fontos helyzetekben nem tudtunk gólt szerezni, a meccs végére pedig el is fogytunk, de büszke vagyok a csapatomra.

 

A 13–16. HELYÉRT
UVSE-HUNGUEST HOTELS–KSI SE 12–5
(2–0, 4–2, 4–2, 2–1)
Komjádi uszoda, 300 néző. V: Marjay, Bereczki
UVSE: BISZTRITSÁNYI – BAKSA B. 4, Vigvári Vendel 1, Korényi 2, Aranyi, Korbács, Szieben. Csere: Vértes (kapus), Vámosi, DALA D. 3, Telek, Sziládi 1, Konarik 1, Rábavölgyi. Edző: Benedek Tibor
KSI: Bányai – Hevesi, Horváth Á. 1, BÓBIS B. 2, Schmölcz 1, Lantos, Tóth Bence. Csere: Grieszbacher (kapus), Gábor, Dávid 1, Tóth-Gili, Vékony, Turnai B., Rádli. Edző: Horváth János
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Vámosi (24. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–0 az UVSE javára
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor:
– Nagyon boldog vagyok, mert okosan és fegyelmezetten játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt. Az idény elején az egyértelmű bennmaradás volt a célunk, ezt elértük.
Horváth János: – Elismerésem az UVSE-nek, megérdemelten nyert, a játék minden elemében fölénk nőtt. Gyenge teljesítményt nyújtottunk, ez volt az egész idényben a leggyengébb mérkőzésünk.

VASASPLAKET–KAPOSVÁRI VK 12–7 (2–3, 2–1, 2–1, 6–2)
Császár uszoda, 300 néző. V: Várkonyi G., Ercse
VASAS: DÉVAI – Halek, Simon H. 2, Takács B., Miklós L. 1, SÉLLEY-RAUSCHER 3, Hegedüs G. 1. Csere: SZABÓ I BENCE 4, Bencz 1, Hajdu, Hőna, Major, Trombitás. Edző: Bóbis Máté
KAPOSVÁR: Krémer – Dobos, IFJ. BERTA 3, Juhász-Szelei 1, Tóth Kristóf, Giga 1, Kovács O. Csere: Pataki, Vindisch 1, Telegdi, Lukács Á., Németh L., Németh B. 1. Edző: Berta József
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 12/5
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Miklós (20. p.) Hőna (26. p.) Takács B. (27. p.), Kovács O. (28. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Ifj. Berta (32 .p.)
Kiállítva (végleg, brutalitásért): Telegdi (27. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 4–4
MESTERMÉRLEG
Bóbis Máté:
– A mérkőzés tétje meglátszott a színvonalán. Rossz felfogásban kezdtünk, a folytatásban már javult a teljesítményünk, mégis a négyperces emberelőnyünknek köszönhetően tudtunk ekkora különbséggel nyerni. Két napunk van felkészülni a kaposvári meccsre, remélem, fel is tudunk.
Berta József: – Elismerésem a Vasasnak a győzelemhez. Ellenfelünk nagyon keményen védekezett, de az ezért kapott emberelőnyökkel nem tudtunk élni. Az utolsó negyedben kapott négyperces kiállítás megpecsételte a sorsunkat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik