Férfi vízi Ek: a régi fényében csillogott a Vasas

Vágólapra másolva!
2023.05.02. 10:54
null
Konarik Ákos másodszor nyert Eurokupát, 2021-ben a Szolnokkal, most nevelőegyesületével (Fotó: Balogh László)
Erőteljes kezdés, szinte hibátlan emberelőnyös játék és összeszedett emberhátrányos védekezés – ebben látták a főszereplők a Vasas Eurokupa-győzelmének kulcsát.

 

Esélyt sem adott az A-Híd Vasas­Plaket az olasz RN Savonának az Eurokupa döntőjének visszavágóján. Noha az idegenbeli mérkőzésen döcögött a játék (8–8), a visszavágón szédületesen játszott a csapat a telt házas Komjádiban, ennek 15–7-es siker és 21 éve várt nemzetközi kupagyőzelem lett az eredménye.

„Az emberelőnyös játékunkon változtattunk, és ez teljes mértékben bevált, az első öt fórunkat azonnal belőttük   – mondta a csapat egyik legrutinosabb tagja, a montenegrói Drasko ­Brguljan.–   Jobbak vagyunk a Savonánál, ilyen környezetben nem lehetett kérdés, hogy ez meg is mutatkozik. Olyan volt a hangulat, mint amikor bajnokok lettünk a Vasassal a Komjádiban – ennek már tizenegy éve; ilyen öreg lennék? Nem állhatunk meg, következik az OSC elleni elődöntő, a nyomás lekerült rólunk, én hiszek benne, hogy háromszor is le tudjuk győzni egymás után az újbudaiakat.”

Konarik Ákos három éven belül másodszor nyert Eurokupát, 2021-ben a Szolnokkal győzött, most pedig a nevelőegyesületével ünnepelhetett – azok előtt, akik mellett gyerekként együtt szurkolt a nagy Vasasnak.

„Az elejétől kezdve éreztettük velük, nincs semmi keresnivalójuk, és ez be is jött. Számítottam arra, hogy a végére simább meccs lehet, még a döntőkre jellemző idegesség sem volt meg bennünk. Az egész mérkőzés nagy parádé volt   – mondta 22 éves szélső. – Letettünk valamit az asztalra, de még bőven van dolgunk az idényben. Ezt meg kell ünnepelni, de utána melózunk tovább. Az OSC-vel szemben nehéz szituációban vagyunk, vinni kell tovább ezt a mentalitást, felfogást és csapatszellemet. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy fordítsunk a bajnoki elődöntőben.”

Az erőteljes kezdést emelte ki ­Zerinváry Lóránd is, aki Szava Randje­loviccsal és Simon Rolanddal karöltve gond nélkül eltüntette az olasz centereket.

„A Komjádi a mi pályánk, és ezt a Savona is megtapasztalta    – mondta a Vasas bekkje. – Nagyon készültünk a visszavágóra, mert éreztük, hogy az idegenbeli találkozón nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Az emberelőnyös és emberhátrányos játékunkon is csiszoltunk, elsősorban ennek köszönhető a fölényes győzelmünk. Tiszta erőből, százszázalékos koncentrációval álltunk bele a mérkőzésbe, az első perctől irányítottuk a játékot, mindenki kihozta magából, ami benne volt. Nagy élmény átélni azt a fantasztikus hangulatot, amelyet a szurkolóink teremtettek – nem is tudom, játszottam-e már ennyi ember előtt. Az eddigi karrierem csúcsa, hogy megnyertük az Euro­kupát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik