Női vízi Euroliga: a Szentes és az UVSE is negyedöntős

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.18. 13:04
A házigazda Szentes másodikként továbbjutott selejtezőcsoportjából a női vízilabda Euroligában, miután a vasárnapi záró körben legyőzte a spanyol Matarót. A franciaországi Lille-ben szereplő, és ugyanúgy másodikként végző UVSE-Centrál is továbbjutott a negyeddöntőbe selejtezőcsoportjából. 

A Szentesnek – a szintén hatpontos Mataróénál jobb gólkülönbségének köszönhetően – már a döntetlen is elegendő lett volna az ötcsapatos torna befejező fordulójában ahhoz, hogy a riválisait, így a magyar alakulatot is legyűrő orosz Kirisi mögött másodikként továbblépjen a kontinentális sorozat negyeddöntőjébe.

Ehhez képest a Mataró szerzett vezetést, majd elhúzott 3–0-ra. Még időben észbe kaptak a hazaiak, akik 3–3-nál a harmadik negyedben utolérték ellenfelüket. Sőt a folytatás is rendben volt, 5–3 lett a Szentes javára, a vendéglátók azonban visszaengedték a spanyol csapatot, amely egyenlített (5–5). A magyar együttes ekkor új erőre kapott, és miután a duplázó Miskolczi Ibolya a negyedik negyed közepén 7–5-re módosította az állást, eldőlt a meccs, a Matarónak már csak a szépítésre futotta.

Győzelmével a Szentes biztosan végzett a második helyen, és a legjobb nyolc között folytathatja.

Eközben az újpesti alakulat továbbjutásához az kellett a franciaországi csoportban, hogy a vasárnapi befejező napon ne kapjon ki a Lille-től. Ez sikerült is: a magyar csapat 11 góllal nyert a házigazdák ellen. Az UVSE legeredményesebb játékosa az idehaza 2014 legjobb női pólósának megválasztott Keszthelyi Rita volt, aki hétszer is bevette az ellenfél kapuját.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA
C-CSOPORT, 4. NAP (SZENTES)
HUNGERIT SZENTES–CN MATARÓ 7–6 (0–2, 2–1, 3–2, 2–1)
Szentes,
400 néző. V: Grandin (francia), Bianco (olasz)
SZENTES: BOLONYAI – Hevesi, Van der Sloot 1, MISKOLCZI 2, GÉMES 2, Bujka, Pengő. Csere: Győri, Pócsi, Kádár, Rácz, KÖVÉR-KISS 2. Edző: Tóth László
MATARÓ: Carison – Meseguer, Winstanley 1, Cambray, GIBSON 3, Bach, LÓPEZ 2. Csere: Gragnolati, Turza, Alba Bonamusa, Quesada, Aina Bonamusa. Edző: Florin Bonsa
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 10/1
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Tóth László:
– Amikor lelkileg megnyugodtunk, átbillent a játék irányítása a javunkra. Kiharcoltuk a továbbjutást, ami szép siker a szentesi vízilabdának. Ez csapatdiadal volt, és remélem, tudunk még ennél is jobban játszani.
Florin Bonsa: – A védekezésünk jó volt, a mérkőzés elején tudtuk, hogy kik a Szentes erősségei és sikerült is kikapcsolni őket. A végén kijött a fáradtság a csapatomon és nagyon sok előnyös helyzetet hibáztunk el. Jó mérkőzés volt, közönségszórakoztató, jó propagandája a női vízilabdának.


A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Kirisi (orosz) 12 pont, 2. (és továbbjutott) Szentes 9, 3. Mataró 6, 4. Izmajlovo (orosz) 3, 5. Kreuzlingen (svájci) 0
A-CSOPORT (LILLE)
UVSE-Centrál–Lille (francia) 17–6 (5–2, 4–1, 5–2, 3–1)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Sabadell (spanyol) 12 pont, 2. (és továbbjutott) UVSE-Centrál 9, 3. Uralocska (orosz) 4, 4. Lille 4, 5. Crvena zvezda (szerb) 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik