Lebénítottak bennünket a kanadaiak: a női csapat kikapott a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2009.07.27. 15:06
A magyar női vízilabda-válogatott 9–7-es vereséget szenvedett a római vizes világbajnokságon Kanadától. Petrovics Mátyás csapata az első két negyedben még jól játszott, ám a nagyszünet után teljesen lebénították a mieink játékát a juharlevelesek, akik megérdemelten jutottak a négy közé. A magyar csapat az 5–8. helyért folytathatja.
Ezúttal nem mi voltunk a jobbik csapat
Fotó: Reuters
Ezúttal nem mi voltunk a jobbik csapat
Ezúttal nem mi voltunk a jobbik csapat
Fotó: Reuters
Ezúttal nem mi voltunk a jobbik csapat

PETROVICS: MAGUNKAT OKOLHATJUK

„Csak saját magunkat okolhatjuk a vereségért, 4–3-nál kellett volna jobban koncentrálnunk, okosabbnak és bátrabbnak lennünk. Csalódottak vagyunk, de nem lesz siralomház az öltözőben, fiatal csapatunk van, amelynek még időre van szüksége ahhoz, hogy felvegye a versenyt a tengerentúli válogatottakkal” – értékelt a találkozót követően Petrovics Mátyás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
A csoportban mutatott remek teljesítményének köszönhetően a magyar csapatnak nem kellett nyolcaddöntőt vívnia, Petrovics Mátyás együttese így rápihenhetett a Kanada elleni negyeddöntőre.

A magyar lányoknak aztán, úgy tűnt, rosszat tett a pluszpihenő, a kanadaiak ugyanis nagyon hamar elmentek két góllal a találkozó elején.

Whitney Genoway és Krytina Alogbo egyaránt emberelőnyös találata után azonban összeszedte magát a magyar válogatott. Elsősorban Drávucz Rita...

A magyar csapat kiválósága két szép góllal egyenlített az első negyed végén. A nagyszünetre is egállal vonulhattak a csapatok. Mégpedig nagyon értékes döntetlennel, a mieinket ugyanis a második negyedben a játékvezetők ítéletei is sújtották.

Az ellenfél folyamatosan előnyben játszhatott, míg a mieink ellen rendre kontrafaultokat fújtak a sporik. Mindenesetre a magyar csapat átvészelte a nehéz időszakot, a mérkőzés ezt követően csúszott ki a kezünkből.

A harmadik szakaszra ugyanis teljesen „lebénult” csapatjátékunk. Kapura szinte teljesen veszélytelenek voltunk, csak esetleges lövőhelyzetet tudtunk kialakítani, míg a kapuban Horváth Patrícia sem kapta el a fonalat. (Petrovics a negyedik negyedben be is küldte a helyére Gyöngyössy Anikót – ekkor azonban már késő volt…)

Az utolsó szakaszban végig három góllal vezettek a kanadaiak, mi előnyből, ziccerből, sehogy sem tudtunk közeledni.

Öt perccel a vége előtt Szűcs Gabriella amolyan minden mindegy alapon a „Kígyó térről” lőtt gólt, s ekkor még reménykedhettünk. Hiába.

A magyar válogatottnak az utolsó negyedben esélye sem volt befogni riválisát, amely végül két góllal nyert, s bejutott a négy közé. Ezúttal jobb volt Kanada, megérdemelten jutott az elődöntőbe.

VIZES VB (RÓMA) – NŐI VÍZILABDA


Nézőszám: 50
Játékvezetők: Boris Margeta (szlovén), Decio Patelli (brazil)

A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG KANADA
13 Gyöngyössy Anikó (kapus) 1 Rachel Riddell
1 Horváth Patrícia (kapus) 2 Krystina Alogbo
8 Brávik Fruzsina 3 Katrina Monton
7 Drávucz Rita 4 Emily Csikos
8 Keszthelyi Rita 5 Joelle Bekhazi
4 Kisteleki Dóra 6 Whitney Genoway
10 Pelle Anikó 7 Rosanna Tomiuk
12 Poszkoli Rita 8 Dominique Perreault
5 Szücs Gabriella 9 Carmen Eggens
6 Takács Orsolya 10 Christine Robinson
2 Tomaskovics Eszter 11 Tara Campbell
3 Tóth Ildikó 12 Marina Radu
11 Valkai Ágnes 13 Marissa Janssens
Szövetségi kapitány: Petrovics Mátyás Szövetségi kapitány: Patrick Oaten

Gólszerzők: Drávucz 2, Szűcs G. 2, Pelle, Takács, Tóth I., ill. Csikos 2, Perreault 2, Robinson 2, Alogbo, Genoway, Radu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik