Könnyed edzés volt a magyaroknak a német meccs, jöhet Szerbia

Vágólapra másolva!
2008.07.09. 20:58
A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyed játékkal, magabiztos győzelmet aratott Németország ellen a Málagában zajló Európa-bajnokság középdöntőjében. A 14–8-as sikert követően Kemény Dénes együttese bejutott az elődöntőbe, ahol Szerbia lesz az ellenfele.
Bejött a meccs előtti fogadalomtétel! A németeknek esélyük sem volt
Fotó: MTI/EPA
Bejött a meccs előtti fogadalomtétel! A németeknek esélyük sem volt
Bejött a meccs előtti fogadalomtétel! A németeknek esélyük sem volt
Fotó: MTI/EPA
Bejött a meccs előtti fogadalomtétel! A németeknek esélyük sem volt

A Montenegró elleni vereség hozománya, hogy egy „plusz mérkőzést” kellett játszania a magyar csapatnak az Európa-bajnokságon. Ezt a ráadást viszont a lehető legkönnyebb ellenfél, a német válogatott ellen kellett megvívnia Kemény Dénes együttesének.

A németek tehát örülhettek, hogy egyáltalán bejutottak Európa legjobb hat csapata közé. A magyarok elleni középdöntőben azonban már nem sok esélyük volt. Birosék rendkívül sima meccsen végül 14–8-ra nyertek, és jutottak az elődöntőbe, ahol Szerbia lesz az ellenfél.

A németek elleni mérkőzésen egyébként az első perctől irányította a játékot a magyar csapat. A Kásás Tamás vezette védelem alig adott reményt a német támadások sikeres befejezéséhez.

Az első, Molnár Tamás jegyezte, gólra ugyan még Tobias Kreuzmann révén válaszolni tudott a német együttes, ezután azonban már csak egy csapat volt a pályán, illetve a medencében.

A kezdeti pár perc bizonytalanság után az első negyed végére nagyon belepörgött a támadásokba (is) a magyar csapat. Kásás Tamás, Biros Péter, Varga Dénes és ismét Molnár talált be, a magyar gólokra pedig csak egy német válasz érkezett, így már az első negyed megnyugtató magyar előnyt termelt.

A másodikban azért tartották magukat a németek, látszott a játékukon, hogy ugyan a világ élcsapataival nem tudják felvenni a versenyt, de pont ezek az élcsapatok azért nem vehetik félvállról őket.

Ezt a tézist a harmadik negyed végének eseményei támasztották igazán alá, ekkor ugyanis Hagen Stamm tanítványai sorozatban három találattal terhelték meg a magyar kaput. Persze a futószalagon érkezett gólokkal is csak 11–6-ra tudtak zárkózni a németek az utolsó periódus megkezdése előtt.

A negyedik negyed pedig már csak a pontos végeredményről volt hivatott dönteni. Végül a magyar válogatott 14-8-ra nyert.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

KÖZÉPDÖNTŐ
Magyarország–Németország 14–8 (5–2, 2–1, 4–3, 3–2)
Málagá, 200 néző
V: Kratochvil (szlovák), Tulga (török)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Biros 1, KÁSÁS 3, Varga T., Molnár T. 2, Madaras, KISS G. 3. Cs: VARGA DÉNES 3, Hosnyánszky 2, Varga Dániel, Kis G., Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
NÉMETORSZÁG: Tchigir – KREUZMANN 2, Nossek 2, Mackeben, Politze 1, Naroska, Schertwitis 2. Cs: Real, Savic, Dierolf, Oeler 1, Schlotterbeck, Zellmer (kapus). Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól – emberelőnyból: 7/5, ill. 11/4
Ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Varga Tamás (31. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik