Vizes vb: „Valószínűleg neki nem ez a sport való” – Merkely Béla az ájult műúszóról

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 08:39
null
Az ájult Anita Alvarezt edzője mentette ki a vízből (Fotó: AFP)
A FINA-világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője, dr. Merkely Béla az RTL-nek úgy fogalmazott, hogy a budapesti vb műúszóversernyében elájuló Anita Alvareznek valószínűleg nem való ez a sport. Az érintett eközben az NBC-nek nyilatkozott arról, hogyan emlékszik vissza a történtekre.

 

Mint arról beszámoltunk, a műúszók egyéni szabadprogramjának döntőjében gyakorlata után elvesztette eszméletét és a víz alá merült az amerikai Anita Alvarez a budapesti vizes világbajnokság szerdai versenynapján, de edzője, Andrea Fuentes utánaugrott, és kimentette a vízből.

A Semmelweis Egyetem rektora, dr. Merkely Béla úgy tudja, hogy Anita Alvareznek korábban volt már ilyen rosszulléte.

„Különböző típusú sportolók vannak, egyesek jól viselik, hogy az oxigén és a szén-dioxid mennyisége ilyen módon váltakozik. De vannak erre érzékenyebbek, ő közéjük tartozik. Valószínűleg neki nem ez a sport való” – véli a professzor, aki a FINA-világbajnokság egészségügyi szolgálatának vezetője.

Anita Alvarez az NBC-nek így idézte fel a történteket: „Emlékszem, úgy éreztem, igazán nagyszerű teljesítményt nyújtottam, hosszú ideje az egyik legjobbat. Emlékszem az utolsó karmozdulatomra is, egyszerű és finom volt, de mindent beleadtam, a végsőkig. Aztán észrevettem, hogy süllyedek, és eszembe jutott, hogy »ááá, nem érzem magam túl jól«. Tulajdonképpen ez az utolsó, amire emlékszem.”


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik