Vizes vb: eltűnt egy pakisztáni úszó, miután Budapestre érkezett

Vágólapra másolva!
2022.06.23. 14:30
null
Az eltűnt sportoló a profilja a FINA honlapján (Fotó: fina.org)
Pakisztáni sajtóhírek szerint megérkezése után nyomtalanul eltűnt Budapestről a vizes világbajnokságon szereplő ázsiai ország küldöttségének egyik úszója, a 22 éves Faizan Akbar. A 100 és 50 méteres hátúszásban nevezett Akbarnak csapata szállodájából veszett nyoma.

A legnagyobb angol nyelvű pakisztáni újság, a The International News beszámolója szerint a múlt héten, miután Akbar Budapestre érkezett, rövid pihenés után eltűnt küldöttség szállodájából.

A hazájában négyszeres országos bajnok Akbar a telefonon érdeklődő szobatársának röviddel eltűnése előtt még azt mondta, nemsokára csatlakozik hozzá reggelizni, ám soha nem érkezett meg az étkezőbe.

A lap beszámolója szerint a 22 éves hátúszó a saját tulajdonát – iratait, pénzét, stb. – magával vitte, ám a pakisztáni válogatott pólóját ott hagyta a szállodai szobában. A sportoló eltűnését követően az úszószövetség értesítette a budapesti pakisztáni nagykövetséget, amely pedig a rendőrséghez fordult, hogy a nyomára bukkanjanak – mindeddig sikertelenül.

Azt ugyan nem közli a lap, hogy a sportoló mikor tűnt el, ám az biztos, hogy a június 19-én vasárnap megrendezett 100 méteres hátúszás előfutamaiban nem állt rajthoz. Akbart az 50 méteres hátúszásra is nevezte hazája szövetsége, ennek versenyeit pénteken rendezik, így részvétele a fentiek alapján minimum meglepő lenne, főleg miután az IN értesülései szerint Akbar rendelkezett a schengeni vízummal, így az Európai Unió területén szabadon mozoghat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik