Tenisz: Udvardy Luca is ott lesz a Roland Garros juniortornáján

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.03. 11:29
Címkék
A tavaly wimbledoni juniordöntős Udvardy Luca nemrég tért vissza sérüléséből, így nagy kérdés, vajon mire lehet képes a párizsi korosztályos Grand Slam-tornán. A Budapesti Honvéd 17 éves játékosa bizakodóan várja a vasárnapi nyitányt.

Eddig korántsem alakult zökkenőmentesen Udvardy Luca idei szezonja. A legmagasabban rangsorolt hazai junior teniszező januárban ételmérgezést kapott Ausztráliában, így a betegségből éppencsak kilábalva az év első, melbourne-i Grand Slam-tornáján – érthetó módon – elmaradt csúcsformájától: egyesben az első fordulóban, párosban a negyeddöntőben búcsúzott. Majd februárban úgy tűnt, újra felfelé ível a formája, ugyanis megszerezte első felnőtt ITF-tornagyőzelmét Egyiptomban. Ám nem sokkal később térdproblémákkal kezdett el bajlódni, mígnem március végén porcleválással meg is műtötték.Udvardy Luca idei szezonja. A legmagasabban rangsorolt hazai junior teniszező januárban ételmérgezést kapott Ausztráliában, így a betegségből éppencsak kilábalva az év első, melbourne-i Grand Slam-tornáján – érthetó módon – elmaradt csúcsformájától: egyesben az első fordulóban, párosban a negyeddöntőben búcsúzott. Majd februárban úgy tűnt, újra felfelé ível a formája, ugyanis megszerezte első felnőtt ITF-tornagyőzelmét Egyiptomban. Ám nem sokkal később térdproblémákkal kezdett el bajlódni, mígnem március végén porcleválással meg is műtötték.

A wimbledoni juniordöntős 17 éves reménység nemrég tért vissza sérüléséből – előbb Rabatban pályára lépett pályafutása első WTA-tornáján, majd a héten a belgiumi Charleroi-ban szerepelt, és a második körig jutott az első kategóriás, junior ITF-tornán. A vasárnap kezdődő Roland Garros-juniortorna egyetlen magyar résztvevőjét kérdeztük a rajt előtt.

„Persze, örültem volna, ha a sérülésből felépülve kicsit több időm adódik formába lendülni a Roland Garros előtt, mert jelenleg még meccshiánnyal küszködöm. Úgy érzem, szükségem lenne még pár mérkőzésre, hogy újra közel a legjobbamhoz tudjak teniszezni.

Ugyanakkor ezzel együtt is bizakodó vagyok, mert napról napra, edzésről edzésre jobban megy a játék. Fizikálisan nyilván még erősödnöm kell, de ezen is folyamatosan dolgozom, szóval összességében jó úton haladok.

Mint minden tornán, amelyen elindulok, úgy vágok neki az elején, hogy szeretném megnyerni, ez most sincs másképp Párizsban. A nehezített felkészülés ellenére igyekszem minél jobban szerepelni" – mondta a várakozásairól Udvardy Luca az Utánpótlássportnak.

(Kiemelt kép forrása: MTSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik